Σημαντικές πύλες εισόδου Τουριστών για τη Δυτική Ελλάδα τα αεροδρόμια Ακτίου και Αράξου

Γραφεία Τουριστικής Πληροφόρησης στα δύο αεροδρόμια από την Περιφέρεια

Δυτική ελλάδα Ο Π. Σακελλαρόπουλος με τον διευθυντή της Fraport Ακτίου Ν. Παύλου

Σε επαφές με τα δύο περιφερειακά αεροδρόμια Ακτίου και Αράξου βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες, ο νέος αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Παναγιώτης Σακελλαρόπουλος, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών που αναπτύσσει για την ενίσχυση του εισερχόμενου τουριστικού ρεύματος.

Με αφορμή την επίσημη έναρξη της τουριστικής περιόδου, ο κ. Σακελλαρόπουλος κάλεσε τον διευθυντή της Fraport (εταιρείας διαχείρισης του αεροδρομίου) Νικόλαο Παύλου στην Περιφέρεια, όπου σε συνάντηση με τον περιφερειάρχη Νεκτάριο Φαρμάκη ενημέρωσε για τα τρέχοντα θέματα, όπως αυτό της εξέλιξης της ετήσιας επιβατικής κίνησης και των προορισμών, καθώς και για ζητήματα που αφορούν την εξυπηρέτηση/μετακίνηση του επιβατικού κοινού.

Ο κ. Σακελλαρόπουλος εξέφρασε την πρόθεση της ΠΔΕ να δημιουργηθεί και στο αεροδρόμιο Ακτίου, Γραφείο Τουριστικής Πληροφόρησης που θα εξυπηρετεί και θα ενημερώνει τους εισερχομένους επιβάτες για το τουριστικό προϊόν της Περιφέρειας, όπως προβλέπεται να γίνει και στο αεροδρόμιο Αράξου από τα μέσα Ιουνίου.

Οπως τόνισε ο κ. Σακελλαρόπουλος στην «Πελοπόννησο», το αεροδρόμιο Ακτίου αποτελεί μία σημαντική πύλη εισόδου για τη Δυτική Ελλάδα, καθώς υποδέχεται έναν πολύ μεγάλο αριθμό επισκεπτών από το εξωτερικό. Το στοιχείο αυτό είναι πολύ ενθαρρυντικό και καταδεικνύει ότι η λειτουργία του αερολιμένα του Ακτίου συντελεί ουσιαστικά στην τόνωση της τοπικής οικονομίας διαμορφώνοντας θετικές επιδράσεις που ενισχύουν τον τουριστικό κλάδο.

Να σημειωθεί ότι στο 10μηνο Ιανουαρίου – Οκτωβρίου 2023 η επιβατική κίνηση στο Ακτιο ήταν αυξημένη κατά 5,7%, αφού διακινήθηκαν 816.213 επιβάτες έναντι 772.252 κατά την ίδια περίοδο του 2022. Για το αεροδρόμιο του Ακτίου Αιτωλοακαρνανίας, που εξυπηρετεί ένα μεγάλο μέρος της τουριστικής κίνησης στη βορειοδυτική Ελλάδα, το 2023 ήταν μια χρονιά ρεκόρ. Η σύγκριση πλέον με το 2019, δεν έχει πλέον ιδιαίτερο νόημα, αλλά σε κάθε περίπτωση σε σχέση με εκείνη την χρονιά ορόσημο, το αεροδρόμιο του Ακτίου είχε αυξημένη κίνηση κατά 64,1%.

Μετά την πανδημία στην ευρύτερη περιοχή που εξυπηρετεί το αεροδρόμιο του Ακτίου, καταγράφηκε τόσο πέρυσι όσο και φέτος σημαντική τουριστική κίνηση το Σεπτέμβριο, αλλά και τον Οκτώβριο, γιατί το περυσινό και το φετινό ρεκόρ του αεροδρομίου του Ακτίου σε μεγάλο βαθμό βασίστηκαν στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και την κίνηση που καταγράφτηκε τους πρώτους φθινοπωρινούς μήνες.
Σήμερα, στην ΠΔΕ, ο Π. Σακελλαρόπουλος περιμένει τον αερολιμενάρχη Αράξου Γιώργο Γκουβίτσα, με τον οποίο θα συζητήσουν τρόπους ενίσχυσης του αεροδρομίου και μεγαλύτερης συμμετοχής του, στη μεταφορά τουριστών από το εξωτερικό.