Σημεία επαφής με τον Μακρόν ψάχνει ο Ερντογάν – Θέλει να αγοράσει το αντιαερoπορικό σύστημα SAMP-T
Όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης κατά τη συνομιλία Ερντογάν και Μακρόν συζητήθηκαν πολλά θέματα, μεταξύ των οποίων τι θα γίνει με τα ουκρανικά σιτηρά που είναι αποκλεισμένα.
Τηλεφωνική επικοινωνία είχε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον Γάλλο ομόλογό του Εμανουέλ Μακρον.
Όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης κατά τη συνομιλία Ερντογάν και Μακρόν συζητήθηκαν πολλά θέματα, μεταξύ των οποίων τι θα γίνει με τα ουκρανικά σιτηρά που είναι αποκλεισμένα.
Προκαλεί εντύπωση, όπως είπε ο Μανώλης Κωστίδης, ότι ο Ερντογάν ζήτησε από τον Μακρόν τη μέγιστη δυνατή συνεργασία, για να προμηθευτεί η Τουρκία το αντιαερoπορικό σύστημα SAMP-T, ενώ ζήτησε να έχει και την τεχνογνωσία του συστήματος που κατασκευάζει ιταλογαλλική κοινοπραξία.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις, φαίνεται ότι η Άγκυρα αφήνει στην άκρη τους ρωσικούς S400, καθώς βλέπει ότι δεν θα μπορεί να τους χρησιμοποιήσει και ψάχνει εναλλακτικές λύσεις. Ωστόσο, δεν έγινε γνωστό τι του απάντησε ο Γάλλος πρόεδρος.
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
Ούτε στο ψυγείο, ούτε στη φρουτιέρα: Το μυστικό για να διατηρήσεις τις μπανάνες φρέσκες για εβδομάδες!
Το Netflix ετοιμάζεται να γίνει «super app» τι αλλάζει για τους συνδρομητές
«Βούλιαξε» από νεολαία το πανηγύρι του Αχιλλέα Καμαρών ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ
5 λαχανικά που είναι πιο υγιεινά μαγειρεμένα παρά ωμά
Το GTA 6 διαρρέει κομμάτι κομμάτι, ενώ ο leeker βγάζει χρήματα από crypto
Η Γιορτή Τράγου στα Ζαχλωρίτικα ΦΩΤΟ
«Εάν τρως αυτό το φρούτο κάθε μέρα μπορεί να μειώσεις την χοληστερίνη σου»
Η Tesla ανακοινώνει κάτι μεγάλο για το μέλλον του αυτοκινήτου στις 3 Σεπτεμβρίου
