Σήμερα η κηδεία του Κώστα Σημίτη, με τιμές εν ενεργεία πρωθυπουργού
Με απόφαση της κυβέρνησης, η κηδεία του Κώστα Σημίτη θα γίνει δημοσία δαπάνη, θα αποδοθούν τιμές εν ενεργεία πρωθυπουργού ενώ κηρύχθηκε τετραήμερο εθνικό πένθος.
Το τελευταίο αντίο, φίλοι, συγγενείς και πολιτικοί αντίπαλοι θα πουν στον πρώην Πρωθυπουργό και και Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Κώστα Σημίτη στο στις 12:00 το μεσημέρι Πέμπτη 9/01/2025 στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών.
Με απόφαση της κυβέρνησης, η κηδεία του Κώστα Σημίτη θα γίνει δημοσία δαπάνη, θα αποδοθούν τιμές εν ενεργεία πρωθυπουργού ενώ κηρύχθηκε τετραήμερο εθνικό πένθος.
Εξόδιος ακολουθία και επικήδειοι
Στην εξόδιο ακολουθία θα χοροστατήσει ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος. Με απόφαση της οικογένειας του πρώην πρωθυπουργού, η σορός του δεν θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα.
Επικήδειους λόγους θα εκφωνήσουν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης, καθώς και οι καθηγητές Γιάννης Βούλγαρης, Τάσος Γιαννίτσης (πρώην υπουργός) και Κωνσταντίνος Τσουκαλάς.
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
Ποια φρούτα και λαχανικά «κρατούν» τα περισσότερα φυτοφάρμακα
Ο νέος σχεδιασμός Liquid Glass αναβαθμίζει το WhatsApp στο Mac
Παρουσιάζεται στο Ρίο το συλλεκτικό livre d’artiste «Ανάγλυφα»
ΔΥΠΑ: Ευκαιρία καριέρας στον τουρισμό με αμοιβή και ασφάλιση – Πώς κάνεις αίτηση για τις 7 ΠΕΠΑΣ
Το Apple Music έρχεται στα Volvo
