Σήμερα οι ανακοινώσεις για το έκτακτο τέλος στους παραγωγούς ενέργειας και την επιδότηση ρεύματος
Λίγες ώρες μετά την έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποίησε στο Μέγαρο Μαξίμου, ανήγγειλε για τις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ανακοίνωση την επιβολή έκτακτου τέλους στους παραγωγούς ενέργειας και να επιδοτήσει τους λογαριασμούς τον Αύγουστο.
Είπε χαρακτηριστικά ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να καθίσει με σταυρωμένα χέρια περιμένοντας την Ευρώπη να κάνει κάτι και πρόσθεσε ότι σήμερα το πρωί ο υπουργός Ενέργειας, Θόδωρος Σκυλακάκης, θα ανακοινώσει αναλυτικά τα μέτρα που θα λάβει η κυβέρνηση.
«Απόφαση της κυβέρνησης, είναι να επιβάλει για τους επόμενους δύο μήνες ένα έκτακτο τέλος στους παραγωγούς ηλεκτρικής ενέργειας από φυσικό αέριο, έτσι ώστε να χρησιμοποιήσουμε τα έσοδα αυτά για να μπορέσουμε να ανακουφίσουμε τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος τον μήνα Αύγουστο», τόνισε χαρακτηριστικά.
Ενδιαφέρον είχε ότι εκτίμησε πως η διαταραχή θα είναι προσωρινή.
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
Δεκαπενταύγουστος 2026: Πόσο αυξάνεται το μεροκάματο το Σάββατο
Η Meta παραδέχεται παραβίαση από AI μοντέλο της
Ζώδια Σήμερα 7/8: Ξαφνικές ειδήσεις και μεγάλες ανατροπές!
Τουρισμός για Ολους 2026: Τα SOS για να κερδίσετε το voucher διακοπών
Το Minecraft έρχεται στο Nintendo Switch 2 όπως δεν το έχετε ξαναδεί
«Θερινό Σινεμά – Μαζί για την Ψυχική Υγεία» από τον Σ.Ο.Ψ.Υ Πάτρας
Δεν ανοίγει η μπάρα στα διόδια με το e-pass ενώ έχει χρήματα «μέσα»;
Η Google ΑΙ ο Hassabis και η δήλωση για την θεραπεία του καρκίνου που εξηγεί τις αλλαγές στην κορυφή
