Σινεμά «τσέπης» στο κέντρο της Πάτρας από την Κινηματογραφική Λέσχη

Εφαλτήριο πολιτισμού δημιουργεί η Κινηματογραφική Λέσχη Πάτρας

Κινηματογραφική Λέσχη
Μπορεί το ιστορικό ΑΕΛΛΩ να έγινε πριν λίγες ημέρες… οικόπεδο, μαζί με τις αναμνήσεις των σινεφίλ της Πάτρας, αλλά όπως φαίνεται κάτι νέο κυοφορείται που θα δώσει λύση στην απουσία κινηματογραφικών αιθουσών στο κέντρο της πόλης!

Η Κινηματογραφική Λέσχη Πάτρας προχωράει με συντονισμένα και σταθερά βήματα στη δημιουργία σινεμά και κινηματογραφικού πολυχώρου στο κέντρο της αχαϊκής πρωτεύουσας, μετατρέποντας ένα διατηρητέο κτίριο του στενού Ασκληπιού σε ένα πραγματικό εφαλτήριο πολιτισμού!

Κινηματογραφική Λέσχη

Η Ελένη Δάσιου

Μετά την αγορά του ακινήτου που πραγματοποιήθηκε στα τέλη του 2020 έναντι ποσού περίπου 200.000 ευρώ, η Λέσχη επιταχύνει τις διαδικασίες για την ανακαίνιση του κτιρίου και τη διαμόρφωσή του σε χώρο πολιτισμού, προβολών και άλλων πολιτιστικών δράσεων. Οπως εξηγεί στην «Π» η πρόεδρος της Κινηματογραφικής Λέσχης, Ελένη Δάσιου «πρόκειται για μια προσφορά της Κινηματογραφικής Λέσχης στην πόλη μας, στην Πάτρα», σημειώνοντας επίσης:

«Είναι η πραγμάτωση ενός μεγαλεπίβολου στόχου, ενός οράματος 44 ολόκληρων χρόνων. Πετύχαμε τον στόχο που από ετών θέσαμε και που επί μακρά σειρά ετών εργαστήκαμε σκληρά για αυτόν, με συνέπεια, σωστή διαχείριση και αποτελεσματικότητα».

Πρόκειται για ένα διατηρητέο, όσο και ιστορικό ακίνητο στο κέντρο της Πάτρας, στον αριθμό 7 της Ασκληπιού, του λιθόστρωτου στενού που ενώνει τη Ρήγα Φεραίου με την Αγίου Ανδρέου.

Η Ελένη Δάσιου, η οποία είχε περάσει με επιτυχία από την προεδρία της τότε ΔΕΠΑΠ, ξεκαθαρίζει στην «Π» ότι το όνειρο της Λέσχης αφορά ολόκληρη την Πάτρα: «Εχουμε σαν στόχο να δημιουργήσουμε έναν ανοικτό πολιτιστικό χώρο που θα μπορεί να δίνει βήμα και στέγη σε πολλές καλλιτεχνικές δυνάμεις της πόλης, σε πολλές μορφές τέχνης και  όχι αποκλειστικά στην 7η Τέχνη. Θέλουμε αυτό το κτίριο, να γίνει ένα ζωντανό κύτταρο πολιτισμού που θα γίνει καλλιτεχνικό ορόσημο για ολόκληρη την Πάτρα. Κάτι που θα μείνει στην πόλη κληρονομιά και παρακαταθήκη».

ΟΙ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΤΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ

Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς των ανθρώπων και των συνεργατών της Κινηματογραφικής Λέσχης Πάτρας, ο χώρος θα μπορούσε να φιλοξενήσει χειμερινή αίθουσα προβολών δυναμικότητας 100 περίπου θέσεων, αλλά και αντίστοιχο χώρο θερινών προβολών στη σοφίτα του κτιρίου, ανάλογης χωρητικότητας.

Επιπλέον, στόχευση είναι να δημιουργηθούν ζεστοί χώροι για ομιλίες, παρουσιάσεις και εκδηλώσεις, οι οποίοι θα ενισχύσουν την ώσμωση και τη συνεργασία με άλλους πολιτιστικούς φορείς, αφού θα μπορούν να διατίθενται για ανάλογους σκοπούς σωματείων, συλλόγων κ.ά.

Οπως γίνεται αντιληπτό, η Κινηματογραφική Λέσχη με την κίνηση αυτή έρχεται να καλύψει ένα τεράστιο κενό που επικρατεί στην Πάτρα, με τη δημιουργία ενός χώρου ο οποίος θα αποτελέσει κληροδότημα προς την πόλη και τους Πατρινούς.

Ηδη όπως εξηγεί στην «Π» η κ. Δάσιου (φωτ.), έχουν προχωρήσει με ικανοποιητικό ρυθμό οι διαδικασίες για την αξιοποίηση του κτιρίου, μέσω ένταξης των εργασιών σε υφιστάμενα ευρωπαϊκά και εθνικά προγράμματα, έχοντας στην κατεύθυνση αυτή και τη συνδρομή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Οπως φαίνεται, μέσα στο τρέχον έτος είναι πιθανό να ξεκινήσουν οι εργασίες ανάπλασης και ανακαίνισης του κτιρίου, που θα παραδώσουν στην πόλη ένα κινηματογραφικό στολίδι και έναν πυλώνα πολιτισμού.

Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News

pelop Google news bing news pelop whatsapp Pelop