Σκάλες Αγίου Νικολάου: Κλειστό για «λίφτινγκ» το ιστορικό σημείο της Πάτρας – ΦΩΤΟ

Η εφημερίδα «Πελοπόννησος» βρέθηκε στις σκάλες της Αγίου Νικολάου την πρώτη ημέρα που ξεκίνησαν οι εργασίες. Με βάση το χρονοδιάγραμμα. το έργο θα τελειώσει έως τις 16 Αυγούστου, αλλά μέχρι τότε δεν θα επιτρέπεται η διέλευση από τις σκάλες.

Σκάλες Αγίου Νικολάου: Κλειστό για «λίφτινγκ» το ιστορικό σημείο της Πάτρας - ΦΩΤΟ Η ανακατασκευή ξεκίνησε από τη μέση της σκάλας

Μέχρι τις 16 Αυγούστου αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες στις σκάλες της Αγίου Νικολάου, οι οποίες ανακατασκευάζονται από χθες το πρωί και θα παραμείνουν κλειστές για το κοινό μέχρι το τέλος των εργασιών.

Οπως είχε ανακοινωθεί από τον Δήμο Πατρέων, το έργο εντάσσεται στο πλαίσιο υλοποίησης της μεγάλης αστικής ανάπλασης του ιστορικού κέντρου της πόλης που έχει χωριστεί σε τρία σκέλη. Την Ανω Πόλη, την Κάτω Πόλη και την αποκατάσταση των εμβληματικών κλιμάκων που τις συνδέουν.

Με την ανακατασκευή αναμένεται να αποκατασταθεί η ολισθηρότητα και βατότητα των σκαλών, αλλά και να διορθωθούν φθορές που έχουν παρατηρηθεί. Επιπλέον, θα τοποθετηθεί και νέος σύγχρονος ηλεκτροφωτισμός που θα προσδώσει ανανεωμένη αίσθηση στο σημείο.

Σκάλες Αγίου Νικολάου: Κλειστό για «λίφτινγκ» το ιστορικό σημείο της Πάτρας - ΦΩΤΟ Σκάλες Αγίου Νικολάου: Κλειστό για «λίφτινγκ» το ιστορικό σημείο της Πάτρας - ΦΩΤΟ

Πρόκειται για σημαντικό έργο που θα αναβαθμίσει σημαντικά την πεζή κυκλοφορία μεταξύ Ανω και Κάτω πόλης και το οποίο με τα υπόλοιπα έργα ανάπλασης της ιστορικού κέντρου θα ομορφύνουν κατά πολύ την εικόνα της Πάτρας. Μόλις ολοκληρωθεί το έργο, εκτιμάται πως θα συμβάλει και στην τόνωση της κοινωνικότητας στην περιοχή και την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας, στην προστασία, ανάδειξη και προβολή της πολιτιστικής κληρονομιάς, στην αύξηση της επισκεψιμότητας στην πόλη μας και την ανάδειξη σημείων τουριστικού ενδιαφέροντος.

Πέραν από τις σκάλες της Αγίου Νικολάου, έχει σχεδόν ολοκληρωθεί η αποκατάσταση της κλίμακας της Τριών Ναυάρχων ενώ εντός του ίδιου χρονοδιαγράμματος θα φτιαχτούν και οι σκάλες σε Γεροκωστοπούλου και Πατρέως. Συνολικά το έργο θα αλλάξει την όψη και τη λειτουργικότητα πολλών σημείων της πόλης, με τον αρχικό προϋπολογισμό για την ανακατασκευή των σκαλών να είναι 265.000 ευρώ

Ουσιαστικά, οι τέσσερις σκάλες αποτελούν τις υποδομές ένωσης της Ανω με την Κάτω πόλη και στόχος του έργου είναι η ανάδειξη, προβολή και ένταξη των κλιμάκων στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης.

Οι κλίμακες του Ιστορικού Κέντρου αποτελούν τοπόσημα της πόλης και έχουν χαρακτηριστεί ως ιστορικά διατηρητέα μνημεία από το υπουργείο Πολιτισμού, αποτελούν στοιχεία δημιουργίας του πολεοδομικού ιστού της πόλης και μαρτυρίες της ιστορικής εξέλιξης της Πάτρας. Χρησιμοποιούνται και ως χώροι πολιτιστικών δρώμενων και σημεία συνάντησης πολυπληθών ομάδων και σημείο αναφοράς των κατοίκων της περιοχής.

ΦΘΟΡΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓ. ΑΛΕΞΙΟΥ

Στην πλατεία του Αγίου Αλεξίου, σ’ έναν πανέμορφο χώρο, που διαμόρφωσε ο Δήμος Πατρέων και εκατοντάδες μικροί και μεγάλοι απολαμβάνουν τον παιδότοπο, ο οποίος επί 25 χρόνια παράμενε αναξιοποίητος, μετά το έλος της Αγυιάς κι άλλα μέρη αναψυχής, άγνωστοι προξένησαν ζημιές, σπάζοντας την τραμπάλα. Η δημοτική αρχή, χθες, κάλεσε τους δημότες να προσέχουν και να προστατεύουν, αφού είναι για να τα χαρούν αυτοί και οι επισκέπτες. «Είναι περιουσία και ‘’αυλή’’ του σπιτιού των Πατρινών και είναι έγκλημα, σε βάρος όλων, να καταστρέφονται» σημείωσε.

Σκάλες Αγίου Νικολάου: Κλειστό για «λίφτινγκ» το ιστορικό σημείο της Πάτρας - ΦΩΤΟ

Google News

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ