Σκέρτσος κατά αντιπολίτευσης: «Τάζουν παροχές από λεφτά που δεν υπάρχουν»

Σκληρή επίθεση στα κόμματα της αντιπολίτευσης εξαπέλυσε ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος, βάζοντας στο επίκεντρο την οικονομική πολιτική, τις κοινωνικές παροχές και την ανάγκη ανάπτυξης χωρίς νέα ελλείμματα.

Σκέρτσος κατά αντιπολίτευσης: «Τάζουν παροχές από λεφτά που δεν υπάρχουν»

Στο πεδίο της οικονομίας και των κοινωνικών παροχών μετέφερε την πολιτική αντιπαράθεση ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος, κατηγορώντας τα κόμματα της αντιπολίτευσης ότι υπόσχονται μέτρα χωρίς να παρουσιάζουν πειστικό σχέδιο για την αύξηση του ΑΕΠ, την προσέλκυση επενδύσεων και τη διατηρήσιμη ανάπτυξη.

Με ανάρτησή του στο Facebook, ο κ. Σκέρτσος αντιπαραβάλλει το κυβερνητικό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας με τις προτάσεις της αντιπολίτευσης, υποστηρίζοντας ότι η κοινωνική πολιτική δεν μπορεί να στηριχθεί σε παροχές χωρίς αντίκρισμα, αλλά σε μια οικονομία που μεγαλώνει χωρίς να δημιουργεί νέα ελλείμματα και πρόσθετο δημόσιο χρέος.

«Τάζουν παροχές από λεφτά που δεν υπάρχουν»

Ο υπουργός Επικρατείας ανέφερε χαρακτηριστικά ότι τα κόμματα της αντιπολίτευσης «ξεκίνησαν ήδη να τάζουν παροχές από λεφτά που δεν υπάρχουν», επαναφέροντας τη σύγκριση με την εκλογική αναμέτρηση του 2023.

Διαβάστε επίσης: Άκης Σκέρτσος: «Χρεοκοπημένο το μοντέλο της ανάπτυξης που περιορίζεται στην Αθήνα» ΒΙΝΤΕΟ

Όπως σημείωσε, το κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ, το οποίο χαρακτήρισε «ρεαλιστικό και υπεύθυνο», είχε κόστος 8 δισ. ευρώ, ενώ απέναντί του βρέθηκε, σύμφωνα με τον ίδιο, το «ανεύθυνο και ακοστολόγητο» πρόγραμμα των 80 δισ. ευρώ του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Σκέρτσος υποστήριξε ότι η βασική διαφορά ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αντιπολίτευση βρίσκεται στο γεγονός ότι, όπως αναφέρει, τα κόμματα απέναντι στη ΝΔ δεν έχουν παρουσιάσει πρόταση για τη μεγέθυνση της οικονομίας και την αύξηση των επενδύσεων.

«Πρώτα η ανάπτυξη και μετά η αναδιανομή»

Στην ανάρτησή του, ο υπουργός Επικρατείας επιμένει ότι η κοινωνική πολιτική προϋποθέτει ισχυρή οικονομική βάση. Όπως αναφέρει, για να μπορεί το κράτος να διαθέτει περισσότερους πόρους στην υγεία, την παιδεία, τις μεταφορές και την άμυνα, πρέπει πρώτα να αυξηθεί η «πίτα» της οικονομίας.

«Για να μπορείς να δώσεις περισσότερα χρήματα στην υγεία, την παιδεία, τις μεταφορές, την άμυνα, πρέπει να διαθέτεις πρόταση για την αύξηση της “πίτας” χωρίς νέα ελλείμματα και αύξηση του χρέους», σημείωσε.

Στο ίδιο πλαίσιο, άσκησε κριτική σε ΠΑΣΟΚ, ΕΛΑΣ και τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης, λέγοντας ότι, ακόμη και μετά τη δεκαετή εμπειρία των μνημονίων, δεν έχουν αντλήσει το βασικό συμπέρασμα για τη σχέση ανάπτυξης και κοινωνικής πολιτικής.

«Πρώτα η ανάπτυξη και μετά η αναδιανομή. Στοιχειώδες», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Το οικονομικό αφήγημα της κυβέρνησης

Η παρέμβαση Σκέρτσου έρχεται σε μια περίοδο κατά την οποία η πολιτική αντιπαράθεση γύρω από την ακρίβεια, τους μισθούς, τις κοινωνικές παροχές και τα δημοσιονομικά περιθώρια ανεβαίνει ξανά στην πρώτη γραμμή.

Η κυβέρνηση επιχειρεί να εμφανίσει την οικονομική σταθερότητα και την προσέλκυση επενδύσεων ως προϋπόθεση για κάθε νέο μέτρο στήριξης, ενώ η αντιπολίτευση πιέζει για πιο άμεσες παρεμβάσεις υπέρ των νοικοκυριών.

Με την ανάρτησή του, ο υπουργός Επικρατείας επιχειρεί να τραβήξει διαχωριστική γραμμή ανάμεσα σε αυτό που η κυβέρνηση παρουσιάζει ως «κοστολογημένη πολιτική» και στις προτάσεις της αντιπολίτευσης, τις οποίες χαρακτηρίζει ανεφάρμοστες χωρίς σχέδιο ανάπτυξης.

Η συζήτηση αυτή αναμένεται να συνεχιστεί, καθώς η οικονομία, η ακρίβεια και οι κοινωνικές αντοχές παραμένουν από τα βασικά πεδία σύγκρουσης κυβέρνησης και αντιπολίτευσης.

Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη

Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.

Viber: +306909196125