Σκρέκας-Σύνοδος Υπουργών Ενέργειας: «Η τελική συμφωνία περιλαμβάνει δύο πτυχές των ελληνικών προτάσεων»

«Θα συνεργαστούμε για να βάλουμε στην άκρη τις διαφορές μας».

Φυσικό αέριο

Η συνεδρίαση των Υπουργών Ενέργειας της Ε.Ε. βρίσκεται σε εξέλιξη σήμερα στο Λουξεμβρούργο και ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας παρουσιάζεται ιδιαίτερα αισιόδοξος στις δηλώσεις του για τις συζητήσεις και τις διαπραγματεύσεις που πραγματοποιούνται.

Η συνεδρίαση θα κρίνει τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής για την αντιμετώπιση των υψηλών τιμών του φυσικού αερίου. «Θα χτίσουμε πάνω στα σημαντικά θεμέλια της συμφωνίας των αρχηγών κρατών» και «θα συνεργαστούμε για να βάλουμε στην άκρη τις διαφορές μας», δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

«Στο πρόσφατο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο οι αρχηγοί κρατών έθεσαν τα θεμέλια μιας πολύ σημαντικής συμφωνίας. Σήμερα θα προσπαθήσουμε να χτίσουμε πάνω σε αυτά και θα συνεργαστούμε για να βάλουμε στην άκρη τις διαφορές μας.

Η Ελλάδα παίζει κεντρικό ρόλο στις διαπραγματεύσεις

Η Ευρωπαϊκή Ένωση στέλνει τώρα ένα σαφές μήνυμα ενότητας και αποφασιστικότητας στη φάση των υψηλών τιμών της ενέργειας. Πρέπει να ανταποκριθούμε στην επείγουσα ανάγκη να εγγυηθούμε την ασφάλεια και τη σταθερότητα των ευρωπαίων πολιτών», δήλωσε ο Έλληνας υπουργός «Είμαστε ικανοποιημένοι που η τελική συμφωνία περιλαμβάνει δύο πτυχές των ελληνικών προτάσεων», πρόσθεσε.

 

Πηγή: newsbeast.gr

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΥΡΙΖΑ
Χρήστος Σταϊκούρας
Ταγίπ Ερντογάν
ΥΠΟΚΛΟΠΕΣ