«Σκύψτε το κεφάλι και ζητήστε συγγνώμη»: Ξέσπασμα του Νίκου Πλακιά μετά τη συζήτηση στη Βουλή
Οργισμένη ανάρτηση του Νίκου Πλακιά για τη σιωπή των πολιτικών αρχηγών σχετικά με το παράνομο φορτίο και τα χημικά – «Δύο χρόνια λέγατε ψέματα;»

Με μια ανάρτηση που προκαλεί συγκίνηση αλλά και ερωτήματα, ο Νίκος Πλακιάς, πατέρας των δίδυμων κοριτσιών που έχασαν τη ζωή τους στο δυστύχημα των Τεμπών, παρενέβη δημόσια έπειτα από τη χθεσινή (18/6/2025) συζήτηση στη Βουλή για την Προανακριτική Επιτροπή.
Ο κ. Πλακιάς επικρίνει ανοιχτά τους αρχηγούς της αντιπολίτευσης επειδή –όπως σημειώνει– κανείς τους δεν έκανε την παραμικρή αναφορά στα όσα οι ίδιοι επί μήνες κατήγγειλαν περί λαθρεμπορίου, παράνομου φορτίου, εύφλεκτων υλικών και χημικών μέσα στο μοιραίο τρένο.
Τέμπη: «Πράσινο» από τη Βουλή για Καραμανλή, παραπέμπεται σε προανακριτική
«Τι έγινε ρε παιδιά; Δηλαδή άνθρακας ο θησαυρός; Δύο χρόνια τώρα ψέματα;» αναρωτιέται χαρακτηριστικά.
Ο ίδιος υπενθυμίζει τη στάση των δύο οικογενειών που –όπως λέει– βγήκαν μπροστά να πουν την αλήθεια, πληρώνοντας το τίμημα της συκοφαντίας, της πολιτικής στοχοποίησης και της δημόσιας αμφισβήτησης.
Μεγάλη εντύπωση μου έκανε χτες ότι κατά τις ομιλίες των αρχηγών των κομμάτων της αντιπολίτευσης δεν ακούστηκε από πουθενά και από κανέναν κάτι σχετικά με το λαθρεμπόριο το παράνομο φορτίο το εύφλεκτο υλικό όπως και για τα χημικά που κάψαν τα παιδιά μας .
Τι έγινε ρε παιδιά ;…— Plakiasnikos (@PlakiasNikos) June 19, 2025
«Αν δεν είμασταν και δύο οικογένειες να βγούμε και να πούμε την αλήθεια… τι θα γινόταν; Θα πηγαίναμε σε μια δίκη-παρωδία;»
Στην ανάρτησή του, ο Νίκος Πλακιάς κλείνει με μια φράση που κόβει την ανάσα:
«Απλώς, αν καμιά φορά περάσετε από το μέρος που είναι θαμμένος ο Βάιος, η Αναστασία, η Χρύσα και η Θώμη, σκύψτε το κεφάλι και ζητήστε ένα συγγνώμη.»
Τα λόγια του λειτουργούν ως υπενθύμιση μνήμης αλλά και δημόσιας ευθύνης, σε μια υπόθεση που συνεχίζει να πληγώνει βαθιά την ελληνική κοινωνία.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News