Σόφια: Διμερείς συναντήσεις της Κατερίνας Σακελλαροπούλου με τους ομολόγους της Γερμανίας και Πολωνίας
Διμερείς συναντήσεις της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου με τους ομολόγους της, προέδρους της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας και της Πολωνίας στην Σόφια.
Με τον Πρόεδρο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας Φράνκ Βάλτερ Σταϊνμάιερ, καθώς και με τον Πρόεδρο της Πολωνίας ‘Αντρζεϊ Ντούντα συναντήθηκε στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της Πρωτοβουλίας των Τριών Θαλασσών στη Σόφια, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, .
Κατά τη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, Φράνκ Βάλτερ Σταϊνμάιερ, συζητήθηκαν ιδιαίτερα οι σχέσεις με την Τουρκία, το μεταναστευτικό-προσφυγικό πρόβλημα, το Κυπριακό και η ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων. Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε στον κ. Σταϊνμάιερ, την ανησυχία της για τις εξαγωγές γερμανικών υποβρυχίων στην Τουρκία, που θέτουν σε κίνδυνο την ισορροπία δυνάμεων στο Αιγαίο. Παράλληλα, αντάλλαξαν απόψεις για τις τρέχουσες διεθνείς εξελίξεις και τέλος, η κα Σακελλαροπούλου αποδέχθηκε την επίσημη πρόσκληση που της απηύθυνε ο Γερμανός ομόλογός της να επισκεφθεί το Βερολίνο.
Στο επίκεντρο της συνάντησης με τον Πολωνό Πρόεδρο, ‘Αντρζεϊ Ντούντα βρέθηκαν οι επιπτώσεις της πανδημίας στην οικονομία και τον τουρισμό. Ως προς την πρωτοβουλία των Τριών Θαλασσών, ο κ. Ντούντα υπογράμμισε, ότι η συμμετοχή της Ελλάδος αποτελεί φυσική κατάληξη, ενώ η κυρία Σακελλαροπούλου εξέφρασε την επιθυμία της χώρας μας να ενισχυθούν οι συνέργειες, με προοπτική να διευρυνθεί η Πρωτοβουλία και προς τη Μεσόγειο. Επίσης, αποδέχθηκε την πρόσκληση του κ. Ντούντα να πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Πολωνία.
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
Πού πηγαίνει το σπέρμα όταν δεν γίνεται εκσπερμάτιση για πολύ καιρό;
Πως στέλνω πινέζα σε iPhone και Android
Στον Αγιο Νικόλαο Σπάτων ο Καραγκιόζης ΦΩΤΟ
Οι viral συνήθειες του TikTok που πέρασαν το τεστ των επιστημόνων
Η Apple πήρε το μάθημα της Meta και δεν θέλει να πάθει το ίδιο
Περισσότερα τμήματα στα Προγράμματα «Άθλησης για Όλους», στην Πάτρα
Το φρούτο «βόμβα» στη βιταμίνη C και τα οφέλη για την υγεία
Η παράσταση «Αρμα Θέσπιδας» του Περιφερειακού Θεάτρου Πάτρας στα Καραμεσινέικα ΦΩΤΟ
