Σοφία Ζαχαράκη στην «Π»: «Είναι οι πιο κρίσιμες εκλογές»

Η υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη αποκλειστικά στην «Π» για το μεγάλο διακύβευμα και δίλημμα για τους εκλογείς

Σοφία Ζαχαράκη στην «Π»: «Είναι οι πιο κρίσιμες εκλογές»

Η «Π», όμως, φρόντισε έγκαιρα να μιλήσει με τη Σοφία Ζαχαράκη, πριν καν αναγκαστεί να ματαιώσει την κάθοδό της στο Αίγιο. Και τη ρώτησε για πολλά.

Για το τραγικό αεροπορικό δυστύχημα, για τη σύνδεσή του με την εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης, για τις επικείμενες εθνικές εκλογές και το τι παίζεται σ’ αυτές και, βεβαίως, για την τουριστική προοπτική και δυνατότητα της Αιγιάλειας, κάτι που εμπίπτει και στο δικό της πεδίο ως υφυπουργός Τουρισμού.

Για τους δύο ιπτάµενους που έπεσαν εν ώρα καθήκοντος και την εξωτερική πολιτική της χώρας µας: «Καταρχάς θα ήθελα να αποτίσω φόρο τιμής στον υποσμηναγό Μάριο Μιχαήλ Τουρούτσικα, 29 ετών, και στον σμηναγό Ευστάθιο Τσιτλακίδη, 31 ετών, πεσόντες υπέρ πατρίδος. Οι δύο αξιωματικοί κατέβαλαν το υπέρτατο τίμημα χάριν της δικής μας ελευθερίας. Θερμά συλλυπητήρια στις οικογένειές τους, με τη διαβεβαίωση ότι θα είναι πάντοτε αθάνατοι στη μνήμη μας. Η θυσία των δυο παλληκαριών μας, μας υπενθυμίζει με τον πιο έντονο τρόπο ότι η Ελλάδα πρέπει καθημερινά να δίνει μάχες για αυτά που για άλλες χώρες είναι δεδομένα: την ελευθερία και την ανεξαρτησία μας.

Ζούμε σε εποχές απαιτητικές, αλλά και σε γειτονιά δύσκολη. Δεν έχουμε την πολυτέλεια του λάθους. Ισα-ίσα οφείλουμε να αξιοποιούμε τα λάθη που κάνει ο επιθετικός γείτονας για να μπορέσουμε να αμυνθούμε. Και αν για κάτι είμαι πραγματικά περήφανη, όχι απλά ως υπουργός, ή στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, αλλά ως απλή ψηφοφόρος και πολίτης, είναι για τα όσα πέτυχε αυτή η κυβέρνηση στον κρίσιμο τομέα της διπλωματικής και αμυντικής θωράκισης της χώρας έναντι της εξ ανατολών απειλής. Από τα Ραφάλ μέχρι τις αμυντικές συμφωνίες με ΗΠΑ και Γαλλία, την επέκταση των 12 μιλίων στο Ιόνιο, για αρχή, τις συμφωνίες για ΑΟΖ με Αίγυπτο και Ιταλία και την ουσιαστική πρόοδο στην εξόρυξη – επιτέλους – του ορυκτού μας πλούτου».

Για το διακύβευµα των εθνικών εκλογών που πλησιάζουν: «Ομως όσα καταφέραμε και στην άμυνα και στην οικονομική ευημερία -που είναι προϋπόθεση για να έχουμε άμυνα-, δεν είναι δεδομένα. Και σύντομα όλα θα τεθούν στην κρίση των πολιτών, οι οποίοι θα πρέπει να κάνουν μία κρίσιμη επιλογή για το μέλλον της χώρας. Γιατί οι επόμενες εκλογές ότι θα είναι οι πιο κρίσιμες στην πρόσφατη ιστορία της χώρας. Η Ελλάδα βρίσκεται σε σταυροδρόμι και πρέπει να αποφασίσει πού θα πάει: Στο μέλλον με τη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ή πίσω στο παρελθόν με το ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα; Από την καθημερινή μου επαφή με τους πολίτες, ιδιαίτερα της περιφέρειας Ανατολικής Αττικής όπου πολιτεύομαι, αλλά και τις επαφές μου με πολίτες της Αιγιάλειας ενόψει της επίσκεψής μου, είμαι απόλυτα πεπεισμένη ότι ο ελληνικός λαός στις προσεχείς εκλογές θα δώσει τη σωστή απάντηση και μάλιστα με τρόπο ηχηρό».

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments