Σοφιανόπουλος: Η ενότητα των φαρμακοποιών – Τα κέρδη και οφέλη σε καιρούς «φαρμακερούς»

«Είμαστε ενωμένοι παρά τις διαφωνίες μας» δήλωσε ο Ανδρέας Σοφιανόπουλος

ΠΑΤΡΑ

Σίγουρα υπήρξαν και ψήφοι διαμαρτυρίας, αλλά πέρα και από την προσωπική μου νίκη, κρατάω ως θετικό ότι όλοι οι συνάδελφοι συσπειρώνονται γύρω από τον Σύλλογό μας και αναγνωρίζουν τον ρόλο που παίζει» σημειώνει, μιλώντας στην «Π», ο επανεκλεγείς πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αχαΐας, Ανδρέας Σοφιανόπουλος.

Οπως έγραφε χθες η «Π», ο κ. Σοφιανόπουλος βγήκε ενισχυμένος από την εκλογική διαδικασία. Στους 281 φαρμακοποιούς που είχαν δικαίωμα ψήφου, προσήλθαν στις κάλπες οι 236 (ποσοστό συμμετοχής 84%). Στις κάλπες καταμετρήθηκαν 196 έγκυρα ψηφοδέλτια, 10 λευκά και 30 άκυρα. Το ψηφοδέλτιο Σοφιανόπουλου ήταν το μοναδικό που συμμετείχε στις εκλογές, επομένως έχει μεγάλη σημασία η αυξημένη προσέλευση αλλά και τα περίπου 30 άκυρα ψηφοδέλτια.

ΚΑΙ ΤΟ ΑΚΥΡΟ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΟΥ
«Και η άκυρη ψήφος έχει τη σημασία της. Σαφώς προέρχεται από τους συναδέλφους που δεν είχαν άλλη επιλογή από τη στιγμή που το ψηφοδέλτιο ήταν ένα κι έτσι θέλησαν να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους. Βέβαια από τα 30 άκυρα κάποια οφείλονταν και σε κάποιο μπέρδεμα που υπήρξε διότι κάποιοι θεώρησαν ότι μαζί με το ψηφοδέλτιο που είχαν σταυρώσει έπρεπε να ρίξουν και τη δεύτερη σελίδα κι έτσι το ψηφοδέλτιο έβγαινε άκυρο» εξηγεί ο κ. Σοφιανόπουλος.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «εμείς είμαστε ικανοποιημένοι διότι η πλειοψηφία των συναδέλφων εγκρίνει το έργο μας και τη δράση μας. Είμαστε ανάμεσα στους ελάχιστους Συλλόγους της χώρας που μένουμε ενεργοί και τα μέλη μας ακόμα και με τη διαμαρτυρία τους δείχνουν ότι θέλουν τον Σύλλογο. Τα φαρμακεία στην Αχαΐα παραμένουν ενωμένα και με τις διαφορές τους. Δεν μπορεί να υπάρχει ομογενοποίηση σε όλα. Κι αυτοί που μας ψήφισαν έχουν κάποιες διαφωνίες. Ομως το γενικό συμπέρασμα βγαίνει θετικό και για τον Σύλλογο και για μένα προσωπικά. Παραμένουμε συσπειρωμένοι. Κι αυτό αποτυπώνει η μαζική συμμετοχή που άγγιξε το 85%».

ΑΝΗΣΥΧΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ
Ερωτηθείς ο κ. Σοφιανόπουλος για τα θέματα που απασχολούν τον φαρμακευτικό κόσμο, αυτή την περίοδο, ανέδειξε ως κυρίαρχο, τις ελλείψεις των φαρμάκων. «Πάντα υπήρχαν ελλείψεις αλλά αυτής της έκτασης πρώτη φορά.
Η κατάσταση έχει ξεφύγει και φοβάμαι για την εξέλιξη που θα έχουμε εάν δεν ληφθούν μέτρα»..

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ
Στην κάλπη για τους εκλέκτορες στον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο καταμετρήθηκαν 25 άκυρα και 12 λευκά. Συγκεκριμένα, ως τακτικά μέλη εκλέγονται οι:

Ανδρέας Σοφιανόπουλος 155 ψήφους
Ευάγγελος Χύμας 18
Βασίλειος Χιώνης – Προσελέντης 13
Δήμητρα Τζαβάρα 11

Στους αναπληρωματικούς εκλέχτηκαν οι:
Ευθύμιος Καμίτσος 41
Παναγούλα Τζένου 38
Στην τρίτη θέση ισοψήφησαν με 23 ψήφους Σαράντης – Παύλος Ακριώτης και Δημήτρης Παπανικολόπουλος. Μετά από κλήρωση βγήκε ο κ. Παπανικολόπουλος.

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ
ΠΑΤΡΑ
Σύλληψη
Ηλεία