Σάλος με τον Youtuber «Αρχηγό» που εξευτέλιζε κι όχι μόνο ΑμεΑ για να βγάλει χρήματα – Τι υποστηρίζει ο ίδιος

Ο  youtuber, ο οποίος συνελήφθη, αναρτούσε τα βίντεο και κατάφερνε να εισπράττει μεγάλα χρηματικά ποσά από τους χιλιάδες ακολούθους τους, που ανυπομονούσαν να δουν σκηνές βίας και φρίκης με θύματα ΑμεΑ. Κι όλα αυτά πολλές φορές σε ζωντανή μετάδοση.

Youtuber

Μόνο για μικρό χρονικό διάστημα ο youtuber που τον ονόμαζαν και «Αρχηγό» δεν ανέβαζε τα βίντεο στα social media, στα οποία “πρωταγωνιστούσαν” άτομα με νοητική υστέρηση, σκηνές βίας και εξευτελιστικές συμπεριφορές.

Ο 35χρονος youtuber, ο οποίος συνελήφθη το μεσημέρι της Τρίτης (6.02.2024), αναρτούσε τα βίντεο και κατάφερνε να εισπράττει μεγάλα χρηματικά ποσά από τους χιλιάδες ακολούθους τους, που ανυπομονούσαν να δουν σκηνές βίας και φρίκης με θύματα ΑμεΑ. Κι όλα αυτά πολλές φορές σε ζωντανή μετάδοση.

Ποινική δίωξη στον Youtuber για το κακούργημα της εμπορίας ανθρώπων που αρνείται τις κατηγορίες

Σήμερα (7.02.2024) οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, ο οποίος του άσκησε ποινική δίωξη για το κακούργημα της εμπορίας ανθρώπων κατά συρροή και κατ’ επάγγελμα και το πλημμέλημα της σωματικής βλάβης σε βάρος αδύναμων ανθρώπων. Από την πλευρά του, ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες, καθώς υποστηρίζει πως δεν τίθεται θέμα εκμετάλλευσης και πως υπήρχε συναίνεση, διατηρώντας παράλληλα επιφυλάξεις αν πρόκειται πραγματικά για άτομα με νοητική υστέρηση. Ωστόσο τα βίντεο που έχουν αναρτηθεί προκαλούν σοκ.

Κυρίως σε Youtube και Tiktok ο 35χρονος είχε δημιουργήσει έναν «στρατό» από τους χιλιάδες ακολούθους του και γι’αυτό τους αποκαλούσε «Army». Οι followers είχαν τη δυνατότητα να πληρώσουν το αντίστοιχο αντίτιμο για να βάζουν διάφορες προκλήσεις στα άτομα με αναπηρία, που περιελάμβαναν βία και χυδαιότητα.

Στο βίντεο 1 λεπτού και 8 δευτερολέπτων φαίνονται μόνο λίγα από τα όσα εξευτελιστικά και κακοποιητικά ανάγκαζε ο «Αρχηγός» να κάνουν τα άτομα με νοητική στέρηση, προκειμένου να μετατρέψει τελικά την κακοποίησή τους σε «επιχείρηση παραγωγής χρήματος» για τον ίδιο. Τους χτυπάει, τους φτύνει, τους πατάει νερό. Μάλιστα έχει μετατρέψει το ‘’στούντιο’’ του σε αρένα με άγρια ζώα που δέρνονται μεταξύ τους ενώ και ο ίδιος, ακόμα και μπροστά στην κάμερα, τους συμπεριφέρεται σαν αντικείμενα, προκαλώντας τους ακόμα και σωματικές βλάβες.

 

Ο «Αρχηγός» κατηγορείται ότι από τις αρχές του περασμένου Ιανουαρίου έως και χθες (6.02.2024), καθώς και σε άλλα χρονικά διαστήματα, προέβη κατ’ εξακολούθηση σε κακοποιητικές συμπεριφορές που περιελάμβαναν εξυβρίσεις, σωματικές βλάβες, σεξουαλικές πράξεις, σε βάρος ατόμων με αναπηρία λόγω νοητικής υστέρησης και στη μετάδοση αυτών σε πραγματικό χρόνο σε social media, αναγκάζοντας αυτούς να πραγματοποιήσουν διάφορες προκλήσεις που έθεταν θεατές πληρώνοντας το ανάλογο αντίτιμο, με σκοπό να αποκομίζει ο ίδιος οικονομικό όφελος.

Πώς έγινε η σύλληψη

Τα ξημερώματα της Τρίτης, ο 35χρονος, σε ζωντανή μετάδοση στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης TikTok, επανέλαβε το ίδιο μοτίβο όπως και στα προηγούμενα βίντεο που αναρτούσε. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το μεσημέρι της Τρίτης, αστυνομικοί του Τμήματος Ρατσιστικής Βίας της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφαλείας να μεταβούν το σπίτι του, και να πραγματοποιήσουν έρευνα κατά την οποία κατασχέθηκαν επτά σκληροί δίσκοι και τέσσερις συσκευές κινητών τηλεφώνων, ενώ ο ίδιος συνελήφθη στα όρια του αυτοφώρου.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για «εμπορία ανθρώπων», «σωματική βλάβη αδύναμων ατόμων» και «απειλή», με την επιβαρυντική περίσταση του άρθρου 82Α «”Έγκλημα με ρατσιστικά χαρακτηριστικά” λόγω αναπηρίας».

Πηγή: newsit

 

Διαβάστε επίσης:

 

Γρηγόρης Αλεξόπουλος: «Έκρηξη» για χρέη 13,5 εκατ. στον Δήμο – «Μας καταχρέωσαν για ψηφοθηρικούς λόγους»

Ποινική δίωξη στον Youtuber για το κακούργημα της εμπορίας ανθρώπων που αρνείται τις κατηγορίες

ΔΥΠΑ: Μέσω του Gov.gr οι αιτήσεις Κτηματολογίου για το Πρόγραμμα «Σπίτι μου»

Παναγιώτης Δημόπουλος: Αχαιός στον δρόμο για την Ευρωβουλή