Σοκ στο Λας Βέγκας: Αυτοκτόνησε 12χρονη έπειτα από φρικτό bullying στο σχολείο

Η Alice Martinez είχε υποβάλει αίτημα για να μεταφερθεί η Flora σε άλλο γυμνάσιο,  ένα αίτημα που το CCSD φέρεται να απέρριψε στις 6 Οκτωβρίου 2023.

Λας Βέγκας

Σοκ στο Λας Βέγκας με την αυτοκτονία 12χρονης. Η έφηβη δέχθηκε φρικτό bulluing στο σχολείο της, σύμφωνα με την οικογένειά της, η οποία καταγγέλλει ότι η σχολική περιφέρεια του Λας Βέγκας απέρριψε το αίτημά τους για μεταφορά της κόρης τους σε άλλο σχολείο.

Η Flora Martinez, μαθήτρια της έκτης δημοτικού στο γυμνάσιο Duane D. Keller, έβαλε τέλος στη ζωή της στις 7 Μαΐου.  «Κοιτάξτε πόσο δύσκολο ήταν για την κόρη μου. Η κόρη μου κυριολεκτικά δέχτηκε εκφοβισμό μέχρι θανάτου», είπε η μητέρα της 12χρονης, Alice Martinez, στο 8 News Now Thursday.

Η Alice και ο Joshua Parker, ο πατέρας της Flora , έριξαν την ευθύνη στη σχολική περιφέρεια της κομητείας Κλαρκ και είπαν ότι οι υπεύθυνοι απέτυχαν να προστατεύσουν το κοριτσάκι τους. Η οικογένεια της Flora είπε ότι ανέφερε το μαρτύριο που περνούσε το κορίτσι στη βοηθό διευθυντή του σχολείου, αλλά ο εκφοβισμός από τους συμμαθητές της συνεχίστηκε.

Οι νταήδες έβαλαν στο στόχαστρό τους τη μικρή Flora σχεδόν από την αρχή του ακαδημαϊκού έτους 2023-24, είπε η Alice.

Απορρίφθηκε αίτημα για να αλλάξει σχολείο 

Ήταν τόσο σοβαρό που η Alice Martinez υπέβαλε αίτημα για να μεταφερθεί η Flora σε άλλο γυμνάσιο,  ένα αίτημα που το CCSD φέρεται να απέρριψε στις 6 Οκτωβρίου 2023. Η περιφέρεια δεν απάντησε αμέσως στο αίτημα της The Post για σχόλιο.

«Σε εκείνο το χρονικό σημείο, το κορίτσι ήδη δεν πήγαινε σχολείο επί δύο εβδομάδες εξαιτίας όλων των περιστατικών», είπε η Martinez. Ο εκφοβισμός εντάθηκε όταν η Flora επέστρεψε στην τάξη, και σταδιακά σταμάτησε να είναι το κορίτσι που κάποτε ήταν,  γεμάτο ζωντάνια και συμπονετική.

«Δεν ήταν ένα μεμονωμένο περιστατικό που συνέβη και αποφάσισε να αφαιρέσει τη ζωή της. Ήταν συσσωρευμένο, δεχόταν bulluing για μήνες, και τελικά, δεν άντεξε άλλο», είπε ο Joshua Parker.

Κανείς δεν γνωρίζει γιατί το κορίτσι μπήκε στο μάτι των νταήδων, με τον πρώην συμμαθητή της Ρίκο να λέει στην εφημερίδα ότι η Flora ήταν «τόσο καλή με όλους». «Είμαι τόσο λυπημένος, γιατί ένιωσα ότι φταίω εγώ, έπρεπε πραγματικά να είχα κάνει κάτι. Έπρεπε να τους είχα εμποδίσει όλους.», είπε το παιδί.

Σύμφωνα με την οικογένειά της, η Flora βασανιζόταν μέχρι τη στιγμή που αυτοκτόνησε στην κρεβατοκάμαρά της – λίγο πριν δειπνήσει με την οικογένειά της.

Το «κατηγορώ» των γονέων της

Συντετριμμένοι, οι γονείς της 12χρονης κατηγόρησαν τις αρχές ότι δεν έκαναν τίποτα για να προστατεύσουν το κοριτσάκι τους. «Αισθάνομαι ότι το σχολείο είχε καθήκον να την κρατήσει ασφαλή. Ήταν υπό τη φροντίδα τους και απλώς απέτυχαν παταγωδώς», είπε η μητέρα της Alice Martinez.

«Όλοι όσοι συμμετείχαν σε αυτό το αίτημα μεταφοράς της, απέτυχαν… Αν είσαι γονέας και δεν είσαι εξοργισμένος με αυτό, είσαι κι εσύ μέρος του προβλήματος».

Η μικρή Flora αυτοκτόνησε μόλις δύο ημέρες αφότου ο 10χρονος Sammy Teusch στην Ιντιάνα είχε την ίδια τύχη, επίσης μετά από ένα σοβαρό επεισόδιο bullying.  Ο 10χρονος  αυτοκτόνησε στις 5 Μαΐου αφού υπέστη φρικτό bullying από συμμαθητές του οι οποίοι τον κορόιδευαν για τα γυαλιά και τα δόντια του. Μάλιστα, σύμφωνα με την οικογένειά του, το παιδί δεχόταν bullying μέχρι και την ημέρα που έβαλε τέλος στη ζωή του.

 

Πηγή: enikos

 

Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News

pelop Google news bing news pelop whatsapp Pelop