Σολτς: Δεν θα τελειώσει σύντομα ο πόλεμος στην Ουκρανία
Ο καγκελάριος της Γερμανίας Όλαφ Σολτς προεξόφλησε την Δευτέρα ότι ο πόλεμος που εξαπέλυσε η Ρωσία εναντίον της Ουκρανίας την 24η Φεβρουαρίου 2022 δεν θα τελειώσει σύντομα.
«Πρέπει να προετοιμαστούμε για το ενδεχόμενο να διαρκέσει πολύ καιρό», τόνισε ο καγκελάριος της Γερμανίας Όλαφ Σολτς, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που οργάνωσε η εφημερίδα Rheinische Post στο Ντίσελντορφ.
«Ακόμη κι αφού τελειώσει ο πόλεμος, δεν θα γίνουν ξανά όλα φυσιολογικά αμέσως. Αλλά δεν πρέπει να σταματήσουμε τις προσπάθειές μας για να εγγυηθούμε πως ο πόλεμος θα τελειώσει», συμπλήρωσε ο ομοσπονδιακός καγκελάριος.
Είπε ακόμη πως δεν πιστεύει στην ιδέα της ανατροπής ηγετών όπως ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν διά της βίας από το εξωτερικό. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν -είπε ο κ. Σολτς- τον διαβεβαίωσε πως δεν επιδιώκει κάτι τέτοιο.
«Υποστηρίζω τον αμερικανό πρόεδρο σε αυτό», ανέφερε ο καγκελάριος.
Δεν είναι δυνατόν να υπαγορεύσει η Ρωσία τους όρους για την ειρήνη στη χώρα όπου εισέβαλε, πρόσθεσε ο κ. Σολτς. «Η Ουκρανία πρέπει να είναι σε θέση να υπερασπιστική την ακεραιότητα και την ανεξαρτησία της».
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
Τι πραγματικά πίνουμε από τα πλαστικά μπουκάλια: Οι αόρατοι κίνδυνοι για την υγεία
Το Dragon Ball: Sparking Zero σπάει τα όριά του με 30 νέους χαρακτήρες και νέο mode
Πολύ γέλιο από την «Οικογένεια Τσεκμέ» στη σκηνή του Θερινού Δημοτικού Θεάτρου Πάτρας
Φίδι: Τι πρέπει να κάνεις αν δεις και τι αν σε δαγκώσει
Το Marvel Wolverine αποκάλυψε τα πάντα και το Story Trailer τα λέει όλα
