Σωματείο Εργαζομένων Καραμανδανείου: Αδιανόητη η διακοπή λειτουργίας της Παιδοψυχιατρικής Κλινικής

Τι αναφέρεται σε ανακοίνωση του Σωματείου.

Σωματείο Εργαζομένων Καραμανδανείου: Αδιανόητη η διακοπή λειτουργίας της Παιδοψυχιατρικής Κλινικής

«Από την Παρασκευή 5/8/2022 έγινε αναστολή νέων εισαγωγών στην Παιδοψυχιατρική κλινική του Καραμανδάνειου Νοσοκομείου Παίδων Πατρών, διακόπηκε η λειτουργία της και σταμάτησε να προσφέρει τις υπηρεσίες της μέχρι νεωτέρας στα παιδιά και τους εφήβους , και σε αυτά που ήδη νοσηλεύονταν (εδόθησαν εσπευσμένα εξιτήρια) αλλά και σε αυτά που μπορεί να έχρηζαν νοσηλεία. Ο  λόγος είναι οι αναρρωτικές άδειες που έλαβαν οι τέσσερις εκ των πέντε ιατρών της κλινικής».

Αυτό σημειώνεται σε ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων Καραμανδανείου και συνεχίζει: «Θεωρούμε αδιανόητο το γεγονός αυτό και το καταδικάζουμε. Θυμίζουμε ότι η κινητοποίηση των υγειονομικών αρχών έγινε μετά από τέσσερις μέρες από την διακοπή λειτουργίας της κλινικής και μόνο κατόπιν παρεμβάσεων του Σωματείου με τις οποίες αναδείξαμε το πρόβλημα. Γιατί φτάσαμε σε αυτό το σημείο; Υπάρχουν ευθύνες; Σε ποιόν αναλογούν; Πασχίζουμε με τους αγώνες μας να κρατήσουμε το Καραμανδάνειο στο ύψος του και όλα τα τμήματα του σε λειτουργία γιατί το επιβάλλουν οι ανάγκες όχι μόνο της τοπικής κοινωνίας αλλά και της ευρύτερης περιφέρειας και όλης της Δυτικής Ελλάδας.

Χθες το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου πραγματοποίησε συνάντηση με τον Διοικητή του Νοσοκομείου κ. Αθανασόπουλο προκειμένου να λάβει πλήρη ενημέρωση. Μας ενημέρωσε ότι από το Σάββατο 13/8/2022 η Παιδοψυχιατρική Κλινική θα ξεκινήσει την λειτουργία της, αίρεται η αναστολή διότι επιστρέφει από την αναρρωτική της άδεια η μία ιατρός. Επίσης ότι θα ενισχυθεί το ιατρικό προσωπικό με επιπλέον δύο ειδικευόμενους ιατρούς από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο καθώς και κάλυψη κάποιων εφημεριών από ιατρό από το Αγρίνιο. Τέλος, σύμφωνα με την τελευταία προκήρυξη που δημοσιεύτηκε πριν λίγες ημέρες και αφορά τα περιφερειακά Νοσοκομεία, εκτός από τις τέσσερις θέσεις Αναισθησιολόγων περιλαμβάνει και την μία θέση Παιδοψυχιάτρου του ΚΟ.ΚΕ.ΨΥ.ΠΕ.

Στηρίζουμε την λειτουργία της Παιδοψυχιατρικής Κλινικής :

• Τασσόμαστε κατά των εξουθενωτικών συνθηκών εργασίας και της υπερεφημέρευσης

• Απαιτούμε την ενίσχυση της κλινικής με προσωπικό

• Απαιτούμε σταθερό προσωπικό φύλαξης κι όχι προσωπικό που να εναλλάσσεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα

• Ζητάμε κανονισμό λειτουργίας μονάδας ενδονοσοκομειακής νοσηλείας».

 

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Για ακόμη περισσότερα νεα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, μπείτε στην ροή ειδήσεων του pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δυτική Αχαΐα - Αναγνωστοπούλου-Μάρκου: Το θέμα της άρδευσης του κάμπου πήγαν στη Βουλή
Πάτρα: Διήμερες εκδηλώσεις με αφορμή την παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας - Με την συμμετοχή της ΠΔΕ
Πάτρα: Η Βίβιαν Σαμούρη εκπροσώπησε την Δημοτική Αρχή σε εκδήλωση για την σκλήρυνση κατά πλάκας:
Βράβευση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για το «Ψηφιακό Μουσείο: Μνήμες 1821» στα «IMPACT BITE AWARDS 2022»