ΣΟΨΥ Πάτρας-Απλωσε χέρι στήριξης σε 1.045 συμπολίτες

Παρά τις δύσκολες συνθήκες, η διοίκηση και η επιστημονική ομάδα του ΣΟΨΥ Πάτρας παρείχαν στήριξη σε εκατοντάδες συμπολίτες

ΣΟΨΥ Πάτρας-Απλωσε χέρι στήριξης σε 1.045 συμπολίτες

Τα 1.045 έφτασαν τα άτομα που έλαβαν ψυχιατρική αξιολόγηση και παρακολούθηση από τον Σύλλογος Οικογενειών για την Ψυχική Υγεία – ΣΟΨΥ Πάτρας, τη χρονιά που πέρασε.

Από αυτά τα άτομα:
⦁ Τα 193 έλαβαν παιδοψυχιατρική αξιολόγηση.
⦁ Τα 347 περιστατικά ήταν νέα που αναζήτησαν στις υπηρεσίες του Συλλόγου βοήθεια.
⦁ Τα 698 ήταν ωφελούμενοι από τα προηγούμενα έτη που συνέχισαν να λαμβάνουν την υπηρεσία και κατά το έτος 2021.
⦁ Επίσης 239 άτομα συμμετείχαν σε ατομικές συνεδρίες ψυχολογικής υποστήριξης.

Στο καθημερινό πρόγραμμα πρωινών δραστηριοτήτων ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης στο σύνολο παλιών και νέων αιτημάτων κατά το 2021 ο αριθμός που έλαβε αυτή την υπηρεσία ήταν 26 άτομα. Επιπρόσθετα, κατά τις απογευματινές ώρες λειτουργίας, 92 χρόνιοι λήπτες υπηρεσιών ψυχικής υγείας είχαν τη δυνατότητα να επιλέξουν ανάμεσα σε διαφορετικές δραστηριότητες με στόχο τη δημιουργική απασχόληση τους και την ψυχοκοινωνική αποκατάσταση. Τέλος, κατά το περασμένο έτος ενημερώθηκαν μέσω διαδικτύου και δια ζώσης, για ζητήματα ψυχικής υγείας και τις παροχές μας συνολικά 1.804 άτομα του γενικού πληθυσμού.
Οι χρόνιοι λήπτες υπηρεσιών ψυχικής υγείας, λαμβάνοντας πάντα τα απαραίτητα μετρά προστασίας συμμετείχαν σε δράσεις κινητοποίησης.

ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΟΥΣ
Τέλος, το κέντρο ανταποκρίθηκε στις ανάγκες που πρόεκυψαν στις πυρόπληκτες περιοχές της Αρχαίας Ολυμπίας παρεμβαίνοντας με κλιμάκιο επαγγελματιών ψυχικής υγείας δυο φορές κατά την διάρκεια του έτους. Τα δύο αυτά κλιμάκια παρέμειναν στο πεδίο συνολικά 6 μέρες παρέχοντας πρώτες βοήθειες ψυχικής υγείας καθώς και οργανωμένες παρεμβάσεις σε σχολεία της τοπικής κοινωνίας.

«ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ»
Παρά τις δύσκολες συνθήκες, τα παραπάνω νούμερα δείχνουν ότι η διοίκηση και η επιστημονική ομάδα του ΣΟΨΥ Πάτρας έδωσαν διέξοδο σε εκατοντάδες συμπολίτες που είχαν ανάγκη στήριξης. Από τον Φεβρουάριο του 2020 έως και σήμερα, το υπουργείο Υγείας σε συνεργασία με το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ψυχικά Πασχόντων «Γέφυρες Ζωής» υλοποιεί Δράσεις Ψυχολογικής Υποστήριξης για νοσούντες covid-19, των οικογενειών τους και το υγειονομικό προσωπικό. Το πρόγραμμα αυτό ονομάζεται: «Κανένας μόνος στην πανδημία».

Η ΠΡΟΣΔΟΚΙΑ
«Ολοι μαζί επιχειρούμε σε καθημερινή βάση να παρέχονται ολοκληρωμένες υπηρεσίες ψυχικής υγείας στους συμπολίτες μας. Προσδοκούμε το νέο έτος να μας «ελευθερώσει». Στη διαδρομή έχουμε το δικαίωμα να λυγίζουμε για μια μέρα, μια βδομάδα, ακόμα και λίγο παραπάνω. Η φροντίδα που θέλουμε να παρέχουμε στους ωφελούμενους μας περιλαμβάνει μια ψυχική συνθήκη χωρίς ντροπή και αυτοπεριορισμούς.
Μη μένεις μόνος, έλα μαζί μας!» επισημαίνουν η επιστημονική ομάδα και η διοίκηση του ΣΟΨΥ Πάτρας.

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις - νέα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ειδικό Γυμνάσιο - Λύκειο Πάτρας: Έκκληση για καθηγητές Μαθητείας και Εξειδίκευσης
Κρίσεις Πυροσβεστική: Προήχθη ο Νίκος Ρουμελιώτης - Επιστρέφει στην Πάτρα
Δήμος Πατρέων: Η ΠΟΕ - ΟΤΑ στηρίζει την μηχανοκίνητη πορεία - Και νέες συμμετοχές
Πάτρα: Ανατροπή στην υπόθεση με τα 12 πιτ μπουλ - Αιχμές κατά φιλοζωικής