Σοβαρό θέμα η Μύκονος, αλλά δευτερεύον

Το κύριο άρθρο της “Π” καταπιάνεται με το θέμα των ημερών: Απαγορεύσεις στη Μύκονο.

ΜΕ ΤΙΣ πανδημίες μπορείς να αποφύγεις τα λάθη μη κάνοντας τίποτα. Αλλά αυτό θα ανοίξει τις πόρτες και τα παράθυρα στον εχθρό. Η κυβέρνηση έχει προσπαθήσει να ελέγξει την πανδημία με σειρά από ενέργειες, που εκ των πραγμάτων σε πολλές περιπτώσεις εξελίχθηκαν αλληλοαναιρούμενες. Και επειδή η πανδημία δεν κάμπτεται αλλά επανακάμπτει με κυματοειδή μορφή, οι πάντες μπορούν να ασκούν κριτική εκ του αποτελέσματος. Ηταν κλειστά τα κλαμπ; Κακώς ήταν κλειστά. Ανοιξαν; Κακώς άνοιξαν. Γίνονται έλεγχοι; Είναι υπερβολικοί. Χαλαρώνουν οι έλεγχοι; Κακώς χαλαρώνουν.

Η ΑΣΚΗΣΗ κριτικής είναι μέσα στο παιχνίδι (και τα καθήκοντα) της πολιτικής, αλλά είναι συμβατή με την ανθρώπινη φύση αλλά και την ιδιότητα του πολίτη. Ο πολίτης θέλει αποτέλεσμα και ποιότητα στην καλύτερη δυνατή εκδοχή. Πολλώ δε μάλλον ότι κινδυνεύει και υποφέρει.

ΠΟΙΟΣ όμως είναι ο κύριος υπαίτιος για την κατάσταση; Ο καλόπιστος αντιλαμβάνεται ότι αφενός το πρόβλημα πηγάζει από τις ιδιότητες του ιού. Με αυτές μπορείς να τα βάλεις παρεμβαίνοντας με περιοριστικά μέσα, που όμως είναι μια προβληματική κατάσταση και με φαρμακευτικά. Η επιστήμη ανταποκρίθηκε, προς το παρόν, παράγοντας το εμβόλιο. Δυστυχώς, μια μεγάλη μερίδα συμπολιτών, όπως και διεθνώς, εκδηλώνουν αρνητική διάθεση. Και αυτό αφήνει το πεδίο ελεύθερο στον ιό.

ΑΥΤΟ ΘΑ έπρεπε να είναι το θέμα μας σήμερα, κατά προτεραιότητα και όχι το κλείσιμο της μουσικής στη Μύκονο. Που ασφαλώς δεν είναι αμελητέο για την τουριστική μας οικονομία. Εστιάζοντας σ’ αυτό, υπηρετούμε το πείσμα των αρνητών του εμβολίου, καθώς περνά σε δεύτερη μοίρα η πίεση σε βάρος τους.

ΑΣΦΑΛΩΣ και η κυβέρνηση πρέπει να κάνει τη δουλειά της με σοβαρότητα. Και η διοίκηση τη δική της. Αλλά το κυρίαρχο ζήτημα είναι να περιοριστούν αυτοί που δεν κάνουν το εμβόλιο.

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΚΑΡΑΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ
BARRY FINNERTY