Σπανάκης στην «Π»: «Ισχυρή Ελλάδα στην ΕΕ μόνο μια ισχυρή ΝΔ», περιοδεία σε Αχαΐα – Ηλεία

Διήμερη περιοδεία κλιμακίου της ΝΔ ενόψει ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου, σε Ηλεία και Αχαΐα, με επικεφαλής τον υφυπουργό Εργασίας Βασίλη Σπανάκη.

 

Σπανάκης

Εμφαση στη Δυτική Ελλάδα δίνει, από σήμερα Τετάρτη 22/05/2024,, η κυβέρνηση, αποστέλλοντας σε Ηλεία και Αχαΐα, τον υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Βασίλη Σπανάκη σε διήμερη περιοδεία.

Ως επικεφαλής κλιμακίου, θα συνοδεύεται σήμερα σε Πύργο, Πηνειό, Γαστούνη, και Αμαλιάδα, από τον βουλευτή της ΝΔ Μεσσηνίας, Περικλή Μαντά και τον γγ Στρατηγικού Σχεδιασμού του υπουργείου Υγείας Αρη Αγγελή, ενώ αύριο στην Αχαΐα, από τον πρώην υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη και τον γγ του υπουργείου Πολιτισμού Γιώργο Διδασκάλου.

Αναλυτικά το πρόγραμμα περιλαμβάνει: 9π.μ., επίσκεψη στην Αθηναϊκή Ζυθοποιία,
στις 10 στη Νουνού, στις 11 στην αγορά της Πάτρας, στις 12 συνάντηση με τον περιφερειάρχη Ν. Φαρμάκη, στις 12.30 επίσκεψη στην Επιθεώρηση Εργασίας, στη
1στη ΔΥΠΑ και στις 2 στον ΕΦΚΑ. Ακολούθως θα γίνει προσκύνημα στον Αγιο Ανδρέα. Στις 5.30 έχει προγραμματιστεί συνάντηση με Φορείς στο Επιμελητήριο Αχαΐας και στις 7.30 ομιλία στο Εκλογικό Κέντρο ΝΔ (Ερμού & Αγίου Ανδρέου).

Μιλώντας στην «Πελοπόννησο», το κυβερνητικό στέλεχος, τόνισε:
«Απομένουν λίγες κρίσιμες ημέρες έως τις ευρωεκλογές. Δεν είναι μια τυπική διαδικασία. Είναι σοβαρή, καθώς στην ΕΕ λαμβάνονται σημαντικές αποφάσεις, που αφορούν όλους μας, είτε ζούμε στην Αθήνα, είτε στην Αχαΐα, είτε οπουδήποτε στη χώρα. Γι’ αυτό τον λόγο, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η κυβέρνηση ζητάμε από τους πολίτες να ενδυναμώσουν, με την ψήφο τους, τη ΝΔ ώστε να εξασφαλίσουμε ισχυρή φωνή της Ελλάδας στην Ευρώπη. Εχουμε μπροστά μας εκκρεμή ζητήματα, όπως το νέο Ταμείο Ανάκαμψης, η νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική, οι συζητήσεις για κοινές πολιτικές στην Αμυνα, το Μεταναστευτικό και το σημαντικότερο, τη διαμόρφωση ενός σύγχρονου-επικαιροποιημένου μίγματος Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής για τις μεγάλες προκλήσεις της καθημερινότητας, όπως ακρίβεια, ασφάλεια, υγεία και εργασία. Σ’ αυτά, η Ελλάδα πρέπει να είναι δυναμικά παρούσα κι αυτό εξασφαλίζεται από μια ισχυρή ΝΔ».

Ο Β. Σπανάκης μίλησε στην «Π» και για τα όσα, στην πενταετή κυβερνητική θητεία παρέλαβε και αντιμετώπισε η ΝΔ: «Την ανεργία στο 17% και σήμερα σε μονοψήφιο ποσοστό. Από εκεί που είχαμε μεγάλα ποσοστά, μιλάμε πια για κενές θέσεις εργασίας. Παραλάβαμε κατώτατο μισθό στα 650 ευρώ και μετά από αυξήσεις τον φθάσαμε στα 830 €, με στόχο τα 950 €. Ο μέσος μισθός είναι στα 1.251 €, με στόχο τα 1.500€. Επανακτήσαμε, διεθνώς, έναν σημαντικό βαθμό εμπιστοσύνης».

Για το πολιτικό διακύβευμα, ο υφυπουργός ανέφερε στην «Π»: «Δεν πρέπει να επιτρέψουμε σε φωνές λαϊκισμού να δυναμιτίσουν την ανοδική και πολλά υποσχόμενη πορεία που έχει κατακτήσει η Ελλάδα. Οι μεταρρυθμίσεις πρέπει να προχωρήσουν, να υλοποιηθούν και να ολοκληρωθούν. Κι αυτό το εγγυάται μόνο μια ισχυρή Ελλάδα στην ΕΕ, μόνο μια ισχυρή ΝΔ».