Σπάρτη: Ανοικτή εκδήλωση για το νέο Γενικό Νοσοκομείο – Συμμετέχει ο υφυπουργός Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους

Η εκδήλωση διοργανώνεται από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος – Θα συμμετάσχει μέσω ζωντανής σύνδεσης ο Πρόεδρος του ΙΣΝ Ανδρέας Δρακόπουλος.

Σπάρτη

Το νέο της Γενικό Νοσοκομείο θα αποκτήσει σε λίγα χρόνια η Σπάρτη, με αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), στο πλαίσιο της Διεθνούς Πρωτοβουλίας για την Υγεία (ΔΠΥ) του ΙΣΝ, με σκοπό τη διεύρυνση της πρόσβασης στην υγειονομική περίθαλψη, την ενίσχυση της ποιότητας των υπηρεσιών υγείας για όλους, και την ενδυνάμωση των επαγγελματιών υγείας που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή.

Το νέο Γενικό Νοσοκομείο Σπάρτης ΙΣΝ, που θα αντικαταστήσει τις υφιστάμενες υποδομές, φιλοδοξεί να αποτελέσει πρότυπο δημόσιας νοσηλείας, περίθαλψης και φροντίδας για τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής. Το έργο έχει σχεδιαστεί από τον διεθνούς φήμης αρχιτέκτονα Renzo Piano, σε ένα κοινό όραμα με το ΙΣΝ για τη δημιουργία ενός νοσοκομείου το οποίο αποτελεί παγκόσμια πρωτοπορία μέσω της ένταξης υψηλότατων περιβαλλοντικών προδιαγραφών και μιας ουσιαστικά ανθρωποκεντρικής προσέγγισης σε όλες τις πτυχές του αρχιτεκτονικού, κλινικού και λειτουργικού σχεδιασμού.

Εν μέσω της υλοποίησης των πρόδρομων εργασιών μετεγκατάστασης και κατεδάφισης χώρων του υφιστάμενου νοσοκομείου και λίγους μήνες πριν από την έναρξη των κατασκευαστικών εργασιών για την ανέγερση των νέων υποδομών, και πιστοί στη δέσμευσή τους να κρατήσουν ανοιχτή την επικοινωνία τους με την τοπική κοινότητα, το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος διοργανώνει παρουσίαση-συζήτηση σχετικά με το έργο, την Παρασκευή, 3 Νοεμβρίου, στις 18:00, στην Αίθουσα Πνευματικού Κέντρου του Πολιτιστικού Κέντρου Γεωργίου και Χρυσαυγής Σαϊνοπούλου.

Στη συζήτηση θα συμμετάσχει ο Υφυπουργός Υγείας κ. Μάριος Θεμιστοκλέους, ενώ χαιρετισμό θα απευθύνει, μέσω ζωντανής σύνδεσης, ο Πρόεδρος του ΙΣΝ, κ. Ανδρέας Δρακόπουλος.