Σπέτσες: Σε εξέλιξη η επιχείρηση για τη ρυμούλκηση της θαλαμηγού που προσέκρουσε στην προβλήτα

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση για την αποκόλληση και ρυμούλκηση της θαλαμηγού που προσάραξε τη Μεγάλη Παρασκευή στις Σπέτσες.

Σπέτσες

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση για την αποκόλληση και ρυμούλκηση της θαλαμηγού που προσάραξε τη Μεγάλη Παρασκευή στις Σπέτσες

Στο νησί βρίσκονται δύο ιδιωτικά ρυμουλκά, καταδυτικό συνεργείο και πλωτός γερανός. Η πρώτη κίνηση ήταν να δημιουργηθεί ένα φράγμα για την αντιμετώπιση πιθανής ρύπανσης από πετρελαιοειδή, ενώ όπως επισήμανε ο λιμενάρχης αντιπλοιάρχος Παναγιώτης Μαριδάκης, από τις δεμαμενές της θαλαμηγού έχει απαντληθεί όλη η ποσότητα πετρελαίου.

Σύμφωνα με το σχέδιο που είχε εκπονηθεί, οι δύτες εξέτασαν τα ύφαλα του πλοίου και, πλέον, γίνονται προσπάθειες να «σηκωθεί» το σκάφος από τον πλωτό γερανό, προκειμένου να ρυμουλκηθεί και να μεταφερθεί σε ναυπηγείο.

Την κατάσταση έχει διευκολύνει η απομάκρυνση των θαλαμηγών που βρίσκονταν στην πλευρά της προβλήτας που συνέβη το ατύχημα.

Πλέον, είναι θέμα χρόνου η ολοκλήρωση της επιχείρησης με κάθε ασφάλεια σε συνεργασία με το Λιμενικό, του οποίου όλο το στελεχιακό δυναμικό βρίσκεται από την πρώτη στιγμή στο σημείο. Σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού, οι άνεμοι αναμένεται να εξασθενήσουν από το απόγευμα στο νησί του Αργοσαρωνικού.

Σπέτσες Σπέτσες Σπέτσες Σπέτσες