σπιράλ για μνημείο Μπελογιάννη: Προειλημμένες αποφάσεις και απαξίωση του θεσμού

«Ανακοινώνεται απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου που δεν έχει ληφθεί!» αναφέρει η δημοτική παράταξη σπιράλ.

σπιράλ για μνημείο Μπελογιάννη: Προειλημμένες αποφάσεις και απαξίωση του θεσμού

Η δημοτική αρχή της Πάτρας ξεπέρασε και τον εαυτό της! Μας έχει συνηθίσει σε παρατυπίες, έλλειψη σεβασμού στις διαδικασίες και εξω-θεσμικές πρακτικές.

Αυτή τη φορά, όμως, πέτυχε την πλήρη απαξίωση του Δημοτικού Συμβουλίου. Φέρνοντας στο όργανο, προς συζήτηση και ψήφιση, θέμα που έχει ήδη αποφασιστεί(!) και δρομολογηθεί, «παίζει» με τους θεσμούς και υποτιμά τις δημοτικές παρατάξεις.

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου καλεί τους δημοτικούς συμβούλους του Δήμου Πατρέων σε συνεδρίαση με δεκαπέντε θέματα στην ημερήσια διάταξη. Το δεύτερο θέμα έχει τίτλο «Παραχώρηση χώρου στην πλατεία Παντοκράτορος για
τοποθέτηση μαρμάρινης στήλης στη μνήμη του Νίκου Μπελογιάννη».

σπιράλ για μνημείο Μπελογιάννη: Προειλημμένες αποφάσεις και απαξίωση του θεσμού

Εισήγηση για το θέμα δεν έχει αποσταλεί από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο, ούτε καμία άλλη σχετική πληροφόρηση. Κι έτσι οι δημοτικές παρατάξεις καλούνται να συζητήσουν
ένα θέμα, για το οποίο δεν γνωρίζουν ούτε σκεπτικό, ούτε λεπτομέρειες. Προφανώς, όμως, λεπτομέρειες γνωρίζουν πολύ καλά ο δήμαρχος και η δημοτική αρχή.

Η Πάτρα τιμά τον Νίκο Μπελογιάννη – Στην Ανω Πόλη σχεδιάζεται να τοποθετηθεί μνημείο

Όπως γνωρίζουν επίσης –πριν από τη συνεδρίαση του
Δημοτικού Συμβουλίου- πως η εισήγηση… θα εγκριθεί! Αυτό προκύπτει από έντυπο του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος, τυπωμένο προ μηνός, με το πρόγραμμα εκδηλώσεων για τα «70 χρόνια από την εκτέλεση του Νίκου Μπελογιάννη». Το τετρασέλιδο –που διανεμήθηκε πρόσφατα στην Αμαλιάδα- βρέθηκε στα χέρια μας και δεν πιστεύαμε στα μάτια μας.

Στο οπισθόφυλλο του εντύπου και στην ενότητα των δράσεων στην Πάτρα διαβάζουμε: «8/5, ώρα 11πμ: Πολιτιστική εκδήλωση στην Πάτρα, στην Πλατεία Παντοκράτορος στην Άνω Πόλη (…) θα γίνει ομιλία από τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπα (…). Στην πλατεία, πριν την ομιλία, ο Δ. Κουτσούμπας θα κάνει τα αποκαλυπτήρια μαρμάρινης στήλης». Πανομοιότυπες διατυπώσεις,
προειλημμένες αποφάσεις, εκδούλευση των παρατάξεων, προσβολή των δημοκρατικών διαδικασιών, ατόπημα υψηλού συμβολισμού και ουσίας.

σπιράλ για μνημείο Μπελογιάννη: Προειλημμένες αποφάσεις και απαξίωση του θεσμού

Η αλαζονεία της εξουσίας δεν μπορεί να δικαιολογεί τέτοιες ενέργειες που πλήττουν το κύρος του Δήμου Πατρέων και των οργάνων του. Είναι μέγιστη ασέβεια προς τους πατρινούς δημότες να έχουν ληφθεί αποφάσεις εν κρυπτώ και να «εκβιάζεται» η κρίση του δημοτικού συμβουλίου.

Καλούμε τη δημοτική αρχή να αναλάβει τις ευθύνες της, να εξηγήσει στο σώμα αυτή τη μέγιστη απρέπεια και -ως ελάχιστη πράξη συγνώμης και επανόρθωσης- να αποσύρει το εν λόγω θέμα από τη συζήτηση στην προσεχή συνεδρίαση του Δημοτικού
Συμβουλίου.

Google News Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ