σπιράλ: «Η Πάτρα χρειάζεται μια νέα σύγχρονη μαρίνα»

σπιράλ: «Η Πάτρα χρειάζεται μια νέα σύγχρονη μαρίνα»

Η ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης «σπιράλ» με ερώτηση προς το Δήμο Πατρέων σχετικά με το θέμα της μαρίνας αναφέρει:

Η συζήτηση που το σπιράλ άνοιξε πρόσφατα για το «τι μαρίνα χρειάζεται η Πάτρα» απέδειξε πως πρόκειται για θέμα που απασχολεί πολλούς συνδημότες και πολλούς κλάδους της τοπικής οικονομίας. Οι τομείς του τουρισμού, των υποδομών, του επιχειρείν, της εργασίας και του ναυταθλητισμού αλλά και μεγάλο μέρος της τοπικής κοινωνίας ενδιαφέρονται ιδιαιτέρως για το ζήτημα. Η δε πρόταση για τη δημιουργία μιας νέας σύγχρονης μαρίνας στην Πάτρα βρίσκει διαρκώς και περισσότερους θιασώτες.

Το σπιράλ επικροτεί τα συμπεράσματα της πρόσφατης διαδικτυακής συζήτησης που διοργάνωσε (δείτε τα σημαντικότερα αποσπάσματα στο κανάλι του σπιράλ στο youtube: https://youtu.be/HCaucRqFcIw) και χαιρετίζει τη διάθεση φορέων και εταίρων να συνεργαστούν προς την κατεύθυνση της δημιουργίας μιας νέας μαρίνας, ευρωπαϊκών προδιαγραφών που θα καλύπτει ανάγκες που η σημερινή μαρίνα αδυνατεί. Υπενθυμίζεται πως η υπάρχουσα υποδομή στην περιοχή της Γλυφάδας κρίνεται ανεπαρκής, ως μικρή, απαρχαιωμένη, μη λειτουργική, μη επεκτάσιμη και μη συμβατή με τις προοπτικές μιας σύγχρονης πόλης.

Παρότι έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες που θα οδηγήσουν στην αδειοδότηση, τον εκσυγχρονισμό και τη μετατροπή της σε τουριστικό λιμάνι, οι ελλείψεις της υπάρχουσας μαρίνας θα παραμείνουν σημαντικές: ελλείψεις θέσεων ελλιμενισμού, σύγχρονων θαλάσσιων και χερσαίων υποδομών, απαραίτητων παροχών και υπηρεσιών κλπ.

Αναρωτιόμαστε ποια είναι η επίσημη θέση του Δήμου Πατρέων επί του θέματος. Απηχεί την άποψη του Δημάρχου η θέση που διέρρευσε ως «απάντηση κύκλων» πως η υπάρχουσα μαρίνα είναι επαρκής; Δεν θέλει η Δημοτική Αρχή να συμμετάσχει στη συζήτηση που άνοιξε στην πόλη και αφορά το μέλλον και τις προοπτικές της; Μπορεί η στείρα άρνηση και ο δογματισμός να αποτελεί απάντηση σε ένα ακόμα αναπτυξιακό έργο για την Πάτρα και την ευρύτερη περιοχή;

Το σπιράλ προτίθεται να δώσει συνέχεια στο ζήτημα, συντηρώντας τον δημόσιο διάλογο και αναζητώντας τις βέλτιστες προτάσεις. Σε αυτή τη συζήτηση θα ήταν χρήσιμη η επίσημη θέση της Δημοτικής Αρχής. Γι’ αυτό και ζητάμε να κατατεθεί ευθαρσώς και με σαφήνεια. Αν μη τι άλλο, η δημιουργία μιας καινούργιας μαρίνας θα φέρει στην Πάτρα μεγάλο πλήθος νέων θέσεων εργασίας και πρόσθετα έσοδα. Αλήθεια, ποια είναι η άποψη του Δημάρχου Πατρέων επ’ αυτών;

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ