σπιράλ: Μα, ούτε μια λέξη για το τρένο!

Στη συνάντηση του Δημάρχου Πατρέων με την Υφυπουργό Υποδομών

σπιράλ

«”Παρέλαση” Υπουργών από το γραφείο του Δημάρχου Πατρέων, τελευταία. Την παρακολουθούμε με ενδιαφέρον και χαιρόμαστε που γίνονται επιτέλους συναντήσεις -είναι μια πρόοδος σε σχέση με αιτήματα που διατυπώνονταν σε επιστολές και σε πορείες. Μόνο που είναι καλό να προκύπτει όφελος και για την πόλη. Ο Υπουργός Δικαιοσύνης μόνο επέλεξε το ακίνητο στη συμβολή των Παπαφλέσσα και Κορίνθου, την Οικία Σώκαρη, για να αξιοποιηθεί σε “Σπίτι του Παιδιού”. Ορθή πρωτοβουλία, επικροτούμε κι ας υπάρχουν βάσιμες ενστάσεις».

Αυτό σημειώνει το σπιράλ σε ανακοίνωσή του για το θέμα του τρένου και την πρόσφατη συνάντηση του Κώστα Πελετίδη με την Χριστίνα Αλεξοπούλου. Συνεχίζοντας αναφέρονται τα εξής: «Η συνάντηση με την Υφυπουργό Μεταφορών και Υποδομών δεν πολύ-καταλάβαμε τι έφερε στην πόλη, από τα πολλά που περιμένουμε από το συγκεκριμένο Υπουργείο: Κυκλοφοριακό, ΣΒΑΚ, τραμ, Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, αστικές συγκοινωνίες, επιδοτήσεις εισιτηρίων. Είτε δεν συζητήθηκαν, είτε δεν υπήρξε συμφωνία, πάντως στην ανακοίνωση που ακολούθησε τη συνάντηση η δημοτική αρχή `κράτησε σιγή ιχθύος.

Μα ούτε μια λέξη για το τρένο δεν αντάλλαξαν! Ο διεκδικητικός και συνήθως λαλίστατος δήμαρχος δείχνει να ξέχασε το μεγαλύτερο ζητούμενο της πόλης. Χωρίς την άφιξη του τρένου στο λιμάνι η Πάτρα δεν μπορεί να περιμένει ούτε ανάπτυξη, ούτε πρόοδο, ούτε επισκεψιμότητα, ούτε εισαγόμενο χρήμα, ούτε καν να γίνει πόλη ανταγωνιστική. Και ο Δήμαρχος υποδέχτηκε στο Δημαρχείο την πλέον αρμόδια κυβερνητική αξιωματούχο και αμέλησε να θίξει το μέγα θέμα της Πάτρας. Έκπληξη, αγανάκτηση και οργή.

Και σαν να μην έφτανε αυτή η αποτυχία, η συνάντηση έβγαλε κι ένα… ανέκδοτο. Συζητήθηκε, λέει, η παραχώρηση στο Δήμο Πατρέων (για αξιοποίηση!) μιας ιδιοκτησίας του ΟΣΕ στον Άγιο Διονύσιο μαζί με τις εγκαταστάσεις που υπάρχουν στο χώρο. Δηλαδή ο δήμος που αδυνατεί να αξιοποιήσει επί χρόνια τον πρώην Λάγιο, τα Δημοτικά Λουτρά, το θεατράκι της Γερμανού, το Αρχαιολογικό Μουσείο, το Παράρτημα, τις παλιές αποθήκες του ΑΣΟ, το Εργοστάσιο Τέχνης, τον χώρο εστίασης της Αγοράς Αργύρη, την Αίγλη και τόσα άλλα ακίνητα, κληροδοτήματα και οικόπεδα, θα πάρει εγκαταλειμμένα κτίσματα του ΟΣΕ για να τα αξιοποιήσει! Αλήθεια να γελάσουμε, να κλάψουμε ή τίποτε άλλο να υποψιαστούμε;».