Σπύρος Σημίτης: Πέθανε ο μεγαλύτερος αδερφός του πρώην Πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη

Έφυγε σε ηλικία 89 ετών.

spiros-kostas-simitis

Έφυγε από τη ζωή ο μεγαλύτερος αδερφός του πρώην Πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη, με τον Σπύρο Σημίτη να αφήνει την τελευταία του πνοή σε ηλικία 89 ετών.

Ο θάνατός του έγινε γνωστός το πρωί της Δευτέρας (20/3) με ανακοίνωση του πολιτικού γραφείου.

Ο Σπύρος Σημίτης θεωρείτο στην Ευρωπαϊκή Ένωση «πατέρας της προστασίας των προσωπικών δεδομένων». Καθηγητής στο πανεπιστήμιο της Φρανκφούρτης έγραψε και εργάστηκε σε πανεπιστήμια, ερευνητικά κέντρα και διεθνείς επιτροπές, τόσο στη Γερμανία όσο και στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο μεγαλύτερος αδελφός του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη, συνέβαλε αποφασιστικά στη διαμόρφωση και εφαρμογή της σχετικής νομοθεσίας.

Διετέλεσε, με απόφαση του υπουργικού συμβουλίου της Γερμανίας, πρόεδρος του «Γερμανικού Εθνικού Συμβουλίου Ηθικής και Δεοντολογίας». Επίσης, διετέλεσε πρόεδρος και μέλος διεθνών και ευρωπαϊκών επιτροπών για την Προστασία Προσωπικών Δεδομένων, όπως σε ευρωπαϊκό επίπεδο της «Ομάδας Εμπειρογνωμόνων Υψηλού Επιπέδου για τα Κοινωνικά Δικαιώματα».

Τιμητικούς τίτλους του απένειμαν πανεπιστήμια τόσο στην Ευρώπη όσο και στις Ηνωμένες Πολιτείες. Στην Ελλάδα είχε εκλεγεί αντεπιστέλλον μέλος στην Ακαδημία Αθηνών.

Σύμφωνα με το newsit.gr, η ταφή θα γίνει στη Γερμανία.

Google News

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ