Στα 2.819 δις οι ληξιπρόθεσμες οφειλές το πρώτο τρίμηνο του 2026
Τον Μάρτιο το νέο ληξιπρόθεσμο έφτασε τα 888 εκατ. ευρώ, έναντι 881 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2025 (αύξηση κατά 0,79%). Το 96,21% προέρχεται από τις εξής κατηγορίες:
Αύξηση σημειώθηκε στα νέα ληξιπρόθεσμα χρέη στην εφορία το πρώτο τρίμηνο του 2026, σύμφωνα με στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), καθώς οι απλήρωτοι φόροι ανήλθαν σε 2,819 δισ. ευρώ έναντι 2,715 δισ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2025, σημειώνοντας άνοδο της τάξης του 3,83%.
Η ΑΑΔΕ αναφέρει για τα ληξιπρόθεσμα χρέη ότι στο πρώτο τρίμηνο του 2026, το νέο ληξιπρόθεσμο ανήλθε σε 3,023 δισ. ευρώ, έναντι 2,841 δισ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2025, με αύξηση κατά 6,41%.
Τον Μάρτιο το νέο ληξιπρόθεσμο έφτασε τα 888 εκατ. ευρώ, έναντι 881 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2025 (αύξηση κατά 0,79%).
Σήμα κινδύνου για νέες ανατιμήσεις στα τρόφιμα: Η ακρίβεια «ριζώνει» στο χωράφι
Σχετικά με το συνολικό «νέο ληξιπρόθεσμο» που προστέθηκε στο συνολικό ληξιπρόθεσμο υπόλοιπο, εξαιρουμένων των 10 μη φορολογικών κατηγοριών, τον Μάρτιο το νέο ληξιπρόθεσμο ανήλθε σε 840 εκατ. ευρώ, έναντι 853 εκατ. ευρώ την ίδια περίοδο του 2025 (μείωση κατά 1,52%).
Τον Μάρτιο οι συνολικές εισπράξεις έναντι νέου ληξιπρόθεσμου ανήλθαν σε 297 εκατ. ευρώ, έναντι 284 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2025 (αύξηση κατά 4,58%).
Το πρώτο τρίμηνο του 2026, οι συνολικές εισπράξεις έναντι νέου ληξιπρόθεσμου ανήλθαν σε 656 εκατ. ευρώ, έναντι 619 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2025 (αύξηση κατά 5,98%).
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
Πώς να προστατευτείτε από τον καπνό των πυρκαγιών – Τα 6 μέτρα για τις ευπαθείς ομάδες
CMF Clip Pro: Τα open-ear earbuds της Nothing με θήκη Smart Dial
Εκπαιδευτική εκδρομή στο Καρναβαλικό εργαστήρι Πατρών από το ΚΔΑΠ Ροιτίκων ΦΩΤΟ
Θηλασμός: Το «θαύμα» των πρώτων 1.000 ημερών – Τι συμβαίνει στον εγκέφαλο του μωρού
Χρησιμοποιείς Google passkeys για τους κωδικούς σου; Και όμως μπορούν να τους κλέψουν
Η Γιορτή Σταφίδας του 29ου Φεστιβάλ στο Γρηγόρι Αιγίου ΦΩΤΟ
Ελαστικά & Καλοκαίρι: Πώς να ελέγξετε τα λάστιχα σε 2 λεπτά πριν το ταξίδι
Παρουσιάστηκε στον Σταθμό Καλαβρύτων το βιβλίο της Αναστασίας Ευσταθίου
