Στα γραφεία της «Π» και του pelop.gr ο πρέσβης της Νορβηγίας Frode Overland Andersen ΦΩΤΟ

Ο πρέσβης Andersen έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για τις θαλάσσιες μεταφορές, την έρευνα και την καινοτομία.

presvis norvigia 9

Τα γραφεία της εφημερίδας «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ» και του pelop.gr επισκέφθηκε σήμερα το πρωί ο πρέσβης της Νορβηγίας στην Αθήνα Frode Overland  Andersen Συνοδευόμενος από τον πρόξενο της σκανδιναβικής χώρας στην Πάτρα Κώστα Χριστόπουλο.

Ο διευθυντής σύνταξης της «Π» Κωνσταντίνος Μάγνης και ο αρχισυντάκτης Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος τον υποδέχθηκαν και είχαν μια ενδιαφέρουσα συζήτηση γύρω από τα ζητήματα που απασχολούν την Πάτρα, την Αχαΐα και τη Δυτική Ελλάδα, για τα οποία είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί την Τρίτη σε συνάντηση που είχε με τον Περιφερειάρχη Νεκτάριο Φαρμάκη.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος με έμφαση στις θαλάσσιες μεταφορές, στην έρευνα και την καινοτομία.

Ο Πρέσβης, θέλησε να ενημερωθεί για τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Δυτικής Ελλάδας και τις αναπτυξιακές προοπτικές της περιοχής, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έγινε στους μακροχρόνιους ελληνο-νορβηγικούς δεσμούς στον κλάδο της ναυτιλίας.

Από την πλευρά του, ο Περιφερειάρχης ενημέρωσε τον Πρέσβη για τις προτεραιότητες που έχει θέσει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σε σχέση με την ενίσχυση της εξωστρέφειας, τη σύνδεση της έρευνας με την παραγωγή, τη στήριξη της επιχειρηματικότητας, αλλά και τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η Περιφέρεια για την σύνδεση της Δυτικής Ελλάδας με το φυσικό αέριο, εξέλιξη που ανοίγει νέους επενδυτικούς ορίζοντες, αλλά και δίνει πρόσβαση σε φθηνή και φιλική για το περιβάλλον ενέργεια.

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

koronoios test rapid test
patrwn pyrgou
Lainiwtis
ekab