Σταϊκούρας από την Πάτρα: «Θα πηγαίνουμε όλο και καλύτερα»

Ο Χρήστος Σταϊκούρας έστειλε μήνυμα από το Επιμελητήριο Αχαΐας για τις νέες προκλήσεις που έρχονται για την Ελλάδα

Επιμελητήριο Αχαΐας

«Η τιμή δεν ανήκει σε μένα, αλλά σε όλους εσάς, σε όλους τους Ελληνες που έχουν υποστεί όλες αυτές τις δυσκολίες τα τελευταία χρόνια κι άντεξαν και στο τέλος νίκησαν».

Αυτά τα λόγια συγκίνησης χρησιμοποίησε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας για να ευχαριστήσει το Επιμελητήριο Αχαΐας για την τιμητική πλακέτα που του απένειμε την Δευτέρα 23/1 με αφορμή την ανάδειξή του ως ο «Καλύτερος Υπουργός Οικονομικών της Χρονιάς στην Ευρωπαϊκή Ενωση» για το 2023 σύμφωνα με τα βραβεία του «The Banker».

Ομως η εκδήλωση (απόλυτα επιτυχημένη) στο Επιμελητήριο Αχαΐας για την κοπή της βασιλόπιτας του φορέα, είχε κι άλλες ιδιαίτερες στιγμές και κυρίως πολλά ακόμη μηνύματα από την πλευρά του Χρ. Σταϊκούρα.

«ΜΕΤΡΑ ΟΡΘΑ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΑ»

«Η Ελλάδα έχει δώσει τα περισσότερα χρήματα στην Ευρώπη στους πολίτες της χώρας κατά τη διάρκεια της οικονομικής και της ενεργειακής κρίσης και της πανδημίας και παρόλα αυτά έχουμε και ανάπτυξη και μείωση της ανεργίας και σταθερά δημοσιονομικά», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών και πρόσθεσε: «Ρωτούν πολλοί γιατί δεν μειώνουμε τον ΦΠΑ. Εμείς απαντάμε ότι η σωστή οικονομική πολιτική είναι το να βοηθήσεις κατευθείαν τον καταναλωτή, αυτόν που έχει περισσότερη ανάγκη. Πήραμε μέτρα ορθά και κοινωνικά δίκαια. Πολλές χώρες μείωσαν τον ΦΠΑ και τώρα παίρνουν πίσω το μέτρο γιατί δεν απέδωσε. Εμείς πράξαμε από την πρώτη στιγμή το σωστό. Και όλοι στο εξωτερικό αναγνωρίζουν την πολιτική μας».

Η ΥΠΟΣΧΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΤΕΤΡΑΕΤΙΑ

Και ο Χρ. Σταϊκούρας έδωσε μια υπόσχεση για το μέλλον: «Η Ελλάδα έκλεισε το 2022 με διπλάσιο ρυθμό ανάπτυξης και ιστορικό ρεκόρ εξαγωγών και επενδύσεων. Το 2023 θα έχουμε τριπλάσιο βαθμό οικονομικής μεγέθυνσης και το 2024 θα είμαστε πρωταθλήτρια χώρα στις επενδύσεις, ενώ από του χρόνου θα επιστρέψουμε σε πρωτογενή πλεονάσματα. Οσο βγαίνουμε από τις εξωγενείς κρίσεις, θα πηγαίνουμε όλο και καλύτερα».

«ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ»

Και ο Χρ. Σταϊκούρας πρόσθεσε και τα εξής: «Σας κοιτάζω στα μάτια κι ως ένα στίγμα κοινωνικού απολογισμού, σας λέω με αυτοπεποίθηση ότι αυτή η κυβέρνηση μπορεί να υποστηρίξει ότι ήταν απολύτως συνεπής στις βασικές προεκλογικές της δεσμεύσεις απέναντι στην επιχειρηματικότητα για μειώσεις φόρων και ασφαλιστικών εισφορών. Μπροστά μας, όμως, έχουμε πολλές ακόμη προκλήσεις. Από κοινού, πάντως, ήδη καταφέραμε πολλά. Αποδείξαμε ότι όταν συνεργαζόμαστε η Πολιτεία υλοποιεί γενναία μέτρα στήριξης της επιχειρηματικότητας και η επιχειρηματικότητα επιδεικνύει υπευθυνότητα και αναλαμβάνει πρωτοβουλίες εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, άρα στηρίζει και την ανάπτυξη και την απασχόληση και την κοινωνική συνοχή».

ΦΑΡΜΑΚΗΣ: «ΒΑΛΑΜΕ ΠΛΑΤΕΣ…»

Ενα ευρώ για τις υποδομές φέρνει πολλαπλάσια ανάπτυξη! Αυτό ήταν το μήνυμα του περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριου Φαρμάκη στη χθεσινή εκδήλωση στο Επιμελητήριο Αχαΐας, αλλά και η προτροπή ταυτόχρονα προς τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα να συνεχίζει να στηρίζει με ροές την αυτοδιοίκηση. Παράλληλα, ο Ν. Φαρμάκης τόνισε και ότι: «Η Περιφέρεια έβαλε πλάτη κατά τη διάρκεια της δύσκολης τριετίας που προηγήθηκε, στηρίζοντας όλα αυτά που λέγονται επιχειρηματικότητα, αύξηση του ΑΕΠ και μείωση της ανεργίας. Σταθήκαμε όρθιοι απέναντι σε ένα τέτοιο κύμα εξωγενών κινδύνων και τα καταφέραμε».

ΚΑΤΡΙΝΗΣ: «ΤΟΣΟ ΡΟΔΙΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ;»

Κριτική στην κυβέρνηση άσκησε ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Μιχάλης Κατρίνης κατά την τοποθέτησή του στη χθεσινή εκδήλωση του Επιμελητηρίου Αχαΐας.

Επιμελητήριο Αχαΐας

«Είναι αλήθεια τα πράγματα τόσο ρόδινα όπως παρουσιάζονται; Είναι τόσο ανθηρή, αισιόδοξη και επιδεχόμενη διθυραμβικών κριτικών και βραβεύσεων η κατάσταση στην οικονομία μας, στην επιχειρηματικότητα, στον χώρο της αγοράς και στον εμπορικό κόσμο;», ανέφερε χαρακτηριστικά το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. «Επιτρέψτε μου να μη συμμεριστώ το πανηγυρικό κλίμα που εκπέμφθηκε από τους προλαλήσαντες (σ. εννοούσε τον Χρήστο Σταϊκούρα). Η συγκυρία είναι κομβική για τον κόσμο της επιχειρηματικότητας…», πρόσθεσε με νόημα ο Μ. Κατρίνης. Να σημειωθεί ότι και ο επικεφαλής της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ τιμήθηκε με πλακέτα από τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Αχαΐας Πλάτωνα Μαρλαφέκα.

* Σχολιάστηκε από τους παρευρισκόμενους η απουσία εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ στην εκδήλωση (σύμφωνα με το πρόγραμμα επρόκειτο να δώσει το «παρών» ο τομεάρχης Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης).

 

 

 

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments