Σταϊκούρας: «Ιστορικό ρεκόρ επενδύσεων και εξαγωγών για την Ελλάδα»

Στην κατάσταση της ελληνικής οικονομίας σε σύγκριση με άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναφέρθηκε ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Χρήστος Σταϊκούρας

Αισιόδοξος για την πορεία της ελληνικής οικονομίας εμφανίστηκε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, συγκρίνοντάς την με τις οικονομίες άλλων Ευρωπαϊκών χωρών, τονίζοντας κατά την διάρκεια εκδήλωσης την Τρίτη στο Ρέθυμνο, πως  «φέτος η Ελλάδα θα έχει ιστορικό ρεκόρ επενδύσεων και εξαγωγών».

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Υπουργού, αυτό επιτεύχθει «όχι μόνο με μειώσεις φόρων και ασφαλιστικών εισφορών, αλλά και με διπλή ή τριπλή αύξηση του κατώτατου μισθού, με μείωση της ανεργίας και με μία σειρά από άλλες παρεμβάσεις».

Ξεκαθάρισε, παράλληλα, ότι με τον τρόπο αυτό θα κινηθεί η κυβέρνηση «τους επόμενους μήνες και την επόμενη τετραετία, με σκοπό να είμαστε κοντά σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις, έτσι ώστε να πετύχουμε υψηλή και διατηρήσιμη οικονομική μεγέθυνση, να δημιουργήσουμε ακόμα περισσότερες θέσεις απασχόλησης και να ενισχύσουμε την κοινωνική συνοχή».

Ο Υπουργός δήλωσε, επίσης, πως «από κοινού νοικοκυριά, επιχειρήσεις και κυβέρνηση έχουμε χτίσει δίχτυ ασφαλείας, έτσι ώστε η χώρα φέτος να επιτυγχάνει διπλάσιο ρυθμό οικονομικής μεγέθυνσης από τον μέσο ευρωπαϊκό όρο και του χρόνου – που είναι μία πιο δύσκολη χρονιά για την Ευρώπη – η Ελλάδα να έχει τον τριπλάσιο ρυθμό αύξησης σε σχέση με το μέσο ευρωπαϊκό όρο».

Εξήγησε, συνεχίζοντας ότι η τρέχουσα θέση της Ελλάδας «οφείλεται σε μία συνεκτική δημοσιονομική οικονομική πολιτική, με στοχευμένες μόνιμες μειώσεις φόρων και ασφαλιστικών εισφορών, στις εξαγωγές και τις επενδύσεις».

Απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους, ο κ. Σταϊκούρας επανέλαβε ότι η κρίση που βιώνει η χώρα δεν είναι ένα ενδογενές πρόβλημα, τονίζοντας ότι η οικονομική πολιτική που ακολουθείται δεν είναι μόνο επιδοματική.

«Όταν η κυβέρνηση έχει επιλέξει να μειώσει τον ΕΝΦΙΑ κατά 37% στην Κρήτη, αυτό σημαίνει ότι το διαθέσιμο εισόδημα των συμπατριωτών μας στην Κρήτη είναι αυξημένο κατά 57 εκατ. ευρώ» .

Υπευνθύμισε, επίσης, την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης στον ιδιωτικό τομέα, την ενίσχυση με πάνω από 1,7 δισ. στην Κρήτη και την αύξηση στις καταθέσεις των Κρητικών -όπως είπε- κατά 20% από τον Δεκέμβριο του 2019.

«Ο πρώτος πυλώνας της οικονομικής μας πολιτικής είναι οι μειώσεις φόρων και ασφαλιστικών εισφορών. Είμαστε απολύτως συνεπείς σε ό,τι δεσμευτήκαμε στους συμπατριώτες μας, πριν τις εκλογές του 2019. Εξαιτίας εξωγενών κρίσεων οφείλαμε και οφείλουμε να στηρίξουμε νοικοκυριά και επιχειρήσεις, μέσα και από επιδοματική πολιτική» την οποία και χαρακτήρισε ως την «πιο γενναία μεταξύ όλων των χωρών κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments