Σταϊκούρας: Το πλαίσιο προστασίας από πλειστηριασμούς για τα ευάλωτα νοικοκυριά

Όπως ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών, οι πλειστηριασμοί γίνονταν και τα προηγούμενα χρόνια, σημειώνοντας ότι επί ΣΥΡΙΖΑ έγιναν 30.000 πλειστηριασμοί.

Σταϊκούρας: Το πλαίσιο προστασίας από πλειστηριασμούς για τα ευάλωτα νοικοκυριά

Σε νέες δηλώσεις που έκανε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, αναφέρθηκε στους πλειστηριασμούς και στην προστασία από αυτούς των ευάλωτων νοικοκυριών, ενώ μίλησε και για τη ρύθμιση των 120 δόσεων.

Για το θέμα των πλειστηριασμών μίλησε σήμερα Κυριακή (12/2) ο Χρήστος Σταϊκούρας, με αφορμή την απόφαση του Αρείου Πάγου και τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης, τονίζοντας ότι τα ευάλωτα νοικοκυριά προστατεύονται για την πρώτη κατοικία. Όπως ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών, οι πλειστηριασμοί γίνονταν και τα προηγούμενα χρόνια, σημειώνοντας ότι επί ΣΥΡΙΖΑ έγιναν 30.000 πλειστηριασμοί.

Ανέφερε σύμφωνα με το in.gr, ότι οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί ξεκίνησαν το 2017, ενώ σημείωσε ότι δεν πρέπει να καθοδηγούμε τους πολίτες σε εσφαλμένες επιλογές. «Τα θέμα είναι να προστατεύσεις αυτούς που έχουν ανάγκη» τόνισε ο κ. Σταϊκούρας. Ανέφερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έλεγε το 2017 ότι αυτοί που σταματάνε τους πλειστηριασμούς θα διώκονται και το 2015 δόθηκε η δυνατότητα στους διαχειριστές δανείων να κάνουν τιτλοποιήσεις.

Τι ανέφερε ο Χρήστος Σταϊκούρας

«Η απόφαση Άρειου Πάγου, απ’ ότι διαβάζω, λέει ότι θα πρέπει να συνεχίσει το ίδιο καθεστώς που ισχύει από το 2015», πρόσθεσε ο κ. Σταϊκούρας μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ-1 και έκανε λόγο για πλαίσιο προστασίας για τα ευάλωτα νοικοκυριά. «Έχουμε στήσει πλέγμα μέτρων ώστε όλοι οι πολίτες να μπορούν να βοηθηθούν», ανέφερε και τόνισε ότι «γι’ αυτό κάναμε τον εξωδικαστικό μηχανισμό, προκειμένου να βοηθηθούν τα ευάλωτα νοικοκυριά».

Ακόμα κάλεσε τις τράπεζες να δουλέψουν περισσότερο τον εξωδικαστικό μηχανισμό. Όπως είπε αυτή την εβδομάδα έρχεται νομοσχέδιο που θα φέρει βελτιώσεις στον εξωδικαστικό μηχανισμό και τόνισε ότι όσοι απορρίπτουν τις αιτήσεις θα πρέπει να το αιτιολογούν.

Σχετικά με το ενδεχόμενο νέων μέτρων στήριξης των νοικοκυριών ο κ. Σταϊκούρας σημείωσε ότι «έχει δημιουργηθεί ασφαλείς δημοσιονομικός χώρος» και τις επόμενες ημέρες θα συζητηθεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη το που θα δοθεί αυτή η στήριξη.

Οι 120 δόσεις και τα τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα

Σχετικά με τις 120 δόσεις για ρύθμιση οφειλών και αν υπάρχει κάποιο νέο σχέδιο ο υπουργός Οικονομικών είπε ότι «αν ο πολίτης πιστεύει ότι υπάρχουν πάντα 120 δόσεις τότε δεν θα πληρώνει κανένας». «Προσπαθούμε να βρούμε την καλύτερη λύση που να δείχνει ότι σεβόμαστε τον πολίτη που τα φέρνει δύσκολα και αυτόν που ξεκίνησέ τώρα να τα φέρνει δύσκολα», τόνισε ο κ. Σταϊκούρας, υπογραμμίζοντας ωστόσο, ότι γίνεται προσπάθεια ώστε «να μην χαλάσει η κουλτούρα πληρωμών».

Αποκάλυψε ότι η πλατφόρμα για τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα θα ανοίξει πριν το Πάσχα, καθώς και ότι οι φορολογικές δηλώσεις θα ανοίξουν πριν τις 25 Μαρτίου. Επίσης, είπε ότι μέχρι 20 Φεβρουαρίου εκτιμά ότι θα ανοίξει η πλατφόρμα για το market pass, όπου θα δοθούν 650 εκατομμύρια

Σχετικά με τις αντικειμενικές αξίες είπε ότι μπορεί να γίνουν βελτιώσεις, ξεκαθαρίζοντας πάντως ότι θα γίνουν οριακές αλλαγές, όπου υπάρχει πολύ μεγάλη αύξηση.

Η πορεία των επιτοκίων και οι ανατιμήσεις

Για τα αυξημένα επιτόκια ο κ Σταϊκούρας εκτίμησε ότι θα έχουμε και νέες αυξήσεις επιτοκίων φέτος.

Μιλώντας για τις ανατιμήσεις στα προϊόντα ο κ Σταϊκούρας ανέφερε πως εκτιμά ότι φέτος ο πληθωρισμός θα είναι στο 5%, άρα όπως είπε θα μειωθεί ο ρυθμός αύξησης των τιμών στα προϊόντα. «Για εμάς είναι σημαντικό να συνεχίσει να λειτουργεί σωστά το Καλάθι του νοικοκυριού» σημείωσε.

Google News

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ