Σταθερή κυβέρνηση ΝΔ για ευημερία στην ελληνική κοινωνία

Του Ανδρέα Τσώκου, Υποψήφιος βουλευτής Αχαΐας με τη Νέα Δημοκρατία.

Τα μηνύματα των εκλογών είναι ξεκάθαρα. Οι πολίτες πιστεύουν στο όραμα και στο πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας για τη χώρα μας και έδειξαν με την ψήφο τους στις κάλπες ότι θέλουν να πάμε μαζί μπροστά, με σταθερή κυβέρνηση.

Πριν από όσες σκέψεις καταθέσω για την κομβική πολιτική συγκυρία, θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς τους συμπολίτες μου που με εμπιστεύθηκαν και με στήριξαν με την ψήφο τους στις 21η Μαΐου. Με γέμισε συγκίνηση το γεγονός ότι τόσοι πολλοί άνθρωποι αγκάλιασαν μεταφορικά αλλά και κυριολεκτικά τον αγώνα που έδωσα, τις ιδέες και τα πιστεύω μου, τα σχέδια και τις πρωτοβουλίες για την Αχαΐα. Δώσαμε την πρώτη μάχη και συνεχίζουμε μαζί για όσα αντιμετωπίζουμε, σχεδιάζουμε και ζούμε στην περιοχή της Αχαΐας.

Στις 21 Μαΐου οι πολίτες διατράνωσαν ότι θέλουν να πάμε μπροστά, σταθερά και τολμηρά. Τάχθηκαν  ηχηρά υπέρ μιας σταθερής κυβέρνησης για να αντιμετωπίσει κρίσεις, να αποτρέψει περιπέτειες, να εξασφαλίσει ανάπτυξη. Επιβράβευσαν μια πολιτική εθνική, πατριωτική, ευρωπαϊκή, μεταρρυθμιστική, βαθιά λαϊκή, που δεν υποκρίνεται τη λαϊκή, είναι αυθεντικά λαϊκή. Μια πολιτική συνεπή.

Η μάχη που έχουμε μπροστά μας αφορά την Αχαΐα αλλά και το μέλλον της χώρας μας. Είναι από τις σπάνιες φορές που καλούμαστε άμεσα σε μια δεύτερη εκλογική αναμέτρηση, μετά από καθαρή νίκη του πρώτου κόμματος, αλλά με αδυναμία συγκρότησης κυβέρνησης.

Παρά τις παγίδες της απλής αναλογικής για την πατρίδα μας, η Νέα Δημοκρατία αποδεικνύει ότι έχει ισχυρές δυνάμεις και ερείσματα στον ελληνικό λαό, ακόμα και σε ένα πρωτοφανές εκλογικό σκηνικό. Ανέτρεψε τις ισορροπίες ακόμα και στα λεγόμενα παραδοσιακά κάστρα άλλων κομματικών χώρων. Αυτό δείχνει μια νέα δυναμική.

Αυτή την νέα δυναμική καλούμαστε όλοι εμείς τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, και ιδιαίτερα η νέα γενιά στελεχών, να την κάνουμε πράξεις για όλους μας, να μετουσιώσουμε τη στήριξη των πολιτών σε μεταρρυθμίσεις που θα χαράξουν μια νέα πορεία.

Σε αυτή την κρίσιμη στιγμή, το μόνο που δεν πρέπει να μας απασχολεί όλους όσοι αγωνιζόμαστε για τις ιδέες και το πρόγραμμα της κυβέρνησης, είναι οι δάφνες της νίκης. Διότι γνωρίζουμε ότι οι εξελίξεις στο διεθνές περιβάλλον και πολύ περισσότερο οι ανάγκες της κοινωνίας μας δεν επιτρέπουν εφησυχασμό. Ο νικητής έχει την ευθύνη των αποφάσεων να αλλάξει τον τόπο, αλλά και να βοηθήσει τον αδύναμο.

Η χώρα μας χρειάζεται να προχωρήσει ακόμα περισσότερο μπροστά, με την ψήφο εμπιστοσύνης και το μεγάλο προβάδισμα που έδωσε στην Νέα Δημοκρατία η λαϊκή ετυμηγορία. Για αυτό και ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποφάσισε την επίσπευση των διαδικασιών, για να στηθούν οι «δεύτερες» κάλπες το συντομότερο, για να μην αφήσουμε την χώρα μετέωρη και να προχωρήσουμε στις δεσμεύσεις απέναντι στους πολίτες, στην εφαρμογή του προγράμματος για μεταρρυθμίσεις, έργα, κοινωνικό κράτος δικαίου.

Το μεγάλο διακύβευμα στις 25 Ιουνίου είναι να προκύψει μια κυβέρνηση η οποία θα επιτρέψει ο τόπος να πάει μπροστά. Αυτή η κυβέρνηση πρέπει να είναι μια μονοκομματική κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας, με πρωθυπουργό, τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Το μεγάλο ζητούμενο αυτής της κάλπης είναι πώς θα συνεχίσουμε σε αυτή την πορεία και πώς θα έχουμε για τα επόμενα τέσσερα χρόνια μία σταθερή κυβέρνηση. Γι’ αυτό και η κάλπη της 25ης Ιουνίου είναι τόσο σημαντική.

Η επόμενη τετραετία θα είναι η τετραετία των πολύ μεγάλων αλλαγών για την Αχαΐα. Είναι η τετραετία στην οποία, επιτέλους, μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης ο οδικός άξονας Πάτρα-Πύργος, και άλλα έργα υποδομής για την ανάπτυξη και την εξωστρέφεια, για να γίνει η Πάτρα η δυτική πύλη της χώρας μας.

Η σταθερή κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είναι προϋπόθεση ευημερίας για την κοινωνία.

Οπότε πρέπει να μην υπάρχει καμία επανάπαυση. Τίποτα δεν έχει κριθεί. Ξεκινάμε από την αρχή.

Οι πολίτες με την ψήφο τους στις 21η Μαΐου έδειξαν ότι θέλουν αυτή την Ελλάδα και προέκριναν εκ νέου τη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη για να την κάνει πραγματικότητα. Στις 25 Ιουνίου το βράδυ πρέπει να υπάρχει σταθερή κυβέρνηση, με ασφαλή αυτοδυναμία. Αυτό είναι το διακύβευμα της προσεχούς κάλπης.

Συνεχίζουμε και αγωνιζόμαστε όλοι μαζί, ώστε στις 25 Ιουνίου η Νέα Δημοκρατία να πετύχει την αυτοδυναμία για να μπορέσει η Ελλάδα να τρέξει γρήγορα προς το μέλλον.

Οι πολίτες αποφάσισαν ότι θέλουν η Νέα Δημοκρατία να προχωρήσει την χώρα μας με μεταρρυθμίσεις σε μια νέα περίοδο. Θέλουμε και μπορούμε να πάμε μαζί τον τόπο μας μπροστά.

Μαζί στην πρώτη γραμμή για την Αχαΐα.

 

 

Google News Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ