Σταθμός Κινέτας: Συρμός του Προαστιακού έχει ακινητοποιηθεί – Βγάζει καπνούς

Συναγερμός έχει σημάνει αυτήν την ώρα στο Σιδηροδρομικό Σταθμό της Κινέτας, καθώς ακινητοποιήθηκε συρμός βγάζοντας καπνούς.

Κινέτας

Συναγερμός έχει σημάνει στον σταθμό της Κινέτας, όπου συρμός του Προαστιακού, που εκτελούσε το δρομολόγιο «Αθήνα – Κιάτο», έχει ακινητοποιηθεί καθώς βγάζει καπνούς.

Ο συρμός κατέβασε τους παντογράφους, εκκενώθηκε και στο σημείο έχουν σπέυσει δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Με προβλήματα ξεκίνησε ο συρμός, προηγήθηκε κι άλλο επεισόδιο με καπνούς στα Μέγαρα. Είχε προηγηθεί ανάλογο επεισόδιο στον Σιδηροδρομικό Σταθμό των Μεγάρων.

Ίδια βλάβη είχε προκληθεί στον συρμό. Με καπνούς προσέγγισε τον Σ.Σ. Μεγάρων. Ακινητοποιήθηκε, απομονώθηκε από το ηλεκτρικό ρεύμα και μετά από λίγη ώρα σταμάτησε να βγάζει καπνούς.

Ο Σταθμός των Μεγάρων είναι ανοιχτός σταθμός και διαθέτει Σταθμάρχη και Κλειδούχο, οι οποίοι έσπευσαν να συνδράμουν. Από τον ΟΣΕ κλήθηκε και εφεδρικός Σταθμάρχης.

Αφού σταμάτησε να βγάζει καπνούς δόθηκε εντολή να συνεχίσει το ταξίδι του και το πρόβλημα προέκυψε ξανά στον αμέσως επόμενο Σταθμό της Κινέτας.

Αξίζει να σημειωθεί πως μεσολαβούν οι σήραγγες Κακιά Σκάλα 1 και Κακιά Σκάλα 2. Αν το περιστατικό συνέβαινε μέσα στις σήραγγες ποια θα ήταν τα αποτελέσματα, θα μπορούσε να αναρωτηθεί κανείς.

Από τον διαχειριστή της υποδομής θα αναζητηθούν ευθύνες; Από ποιον δόθηκε η άδεια να ξεκινήσει ξανά γεμάτος ο συρμός με κόσμο; Ποιες διαδικασίες ακολουθήθηκαν; Τηρήθηκαν τα προβλεπόμενα; Να σημειωθεί πως η συντήρηση του τροχαίου υλικού είναι αρμοδιότητα της Σιδηροδρομικής Επιχείρησης, εν προκειμένω της Hellenic Train.

Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News

pelop Google news bing news pelop whatsapp Pelop