Σταυρόπουλος: Λαμπρός επιστήμονας κι ενεργός πολίτης – Τον απασχολούσε η πρόοδος του τόπου και του Πανεπιστημίου

Ο ομότιμος καθηγητής του Τμήματος Χημείας του Πανεπιστημίου Πατρών, Γεώργιος Σταυρόπουλος, απεβίωσε σε ηλικία 82 ετών. Ηταν από τα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας που εργάστηκαν με πάθος, ήθος και αφοσίωση.

Σταυρόπουλος: Λαμπρός επιστήμονας κι ενεργός πολίτης - Τον απασχολούσε η πρόοδος του τόπου και του Πανεπιστημίου

Εναν εξαιρετικό επιστήμονα, ακαδημαϊκό παράγοντα και ενεργό πολίτη με κοινωνικές ανησυχίες αποχαιρετά σήμερα η Πάτρα. Πρόκειται για τον ομότιμο καθηγητή του Τμήματος Χημείας του Πανεπιστημίου Πατρών, Γεώργιο Παν. Σταυρόπουλο.

Οπως έγραφε χθες η εφημερίδα «Πελοπόννησος», ο Γεώργιος Σταυρόπουλος απεβίωσε σε ηλικία 82 ετών. Ηταν από τα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας που εργάστηκαν με πάθος, ήθος και αφοσίωση για την ανάπτυξη, όχι μόνον του Τμήματός του, αλλά και ολόκληρου του Πανεπιστημίου Πατρών.

Αλλωστε το υπηρέτησε και από τη θέση του αντιπρύτανη σε δύο θητείες. Το 2000 – 2003 με πρύτανη τον Νικόλαο Ζούμπο και 2003 – 2006 επί πρυτανείας του αείμνηστου Χρήστου Χατζηθεοδώρου.

Σταυρόπουλος: Λαμπρός επιστήμονας κι ενεργός πολίτης - Τον απασχολούσε η πρόοδος του τόπου και του Πανεπιστημίου

2003-2006: Ο Γ. Σταυρόπουλος με Χρ. Χατζηθεοδώρου, Π. Γκούμα, Ιωάννα Νταούλη-Ντεμούση και Π. Καββαδά

Ηταν ένας ιδιαίτερα ευγενής, διαλλακτικός, συνεργάσιμος και χαμηλών τόνων άνθρωπος με έντονη κοινωνική παρουσία στην πόλη. Τον απασχολούσε η πρόοδος του τόπου και προσπαθούσε με κάθε τρόπο να βοηθήσει κάθε υγιή προσπάθεια.

Με τη συζυγό του Ειρήνη είχαν δημιουργήσει μία δεμένη οικογένεια. Από τα παιδιά τους Πάνο και Ναυσικά, Δάφνη και Χρήστο απέκτησαν δύο εγγόνια, τον Γιώργο και την Ολυμπία – Ειρήνη.

ΑΝΕΞΙΤΗΛΗ ΣΦΡΑΓΙΔΑ

«Ο Γ. Σταυρόπουλος υπήρξε μέλος του διδακτικού προσωπικού του Τμήματος σχεδόν από τα πρώτα χρόνια της λειτουργίας του, το οποίο υπηρέτησε μέχρι τη συνταξιοδότησή του, το 2008. Η συμβολή του στην ομαλή λειτουργία του εκπαιδευτικού, ερευνητικού και διοικητικού έργου ήταν ανεκτίμητη. Διετέλεσε διευθυντής του Τομέα Οργανικής Χημείας, Βιοχημείας και Φυσικών Προϊόντων (1995-1997) και πρόεδρος του Τμήματος (1999-2000). Επιπλέον συμμετείχε σε πολλές επιτροπές του Τμήματος» σημειώνει ο πρόεδρος του Τμήματος Χημείας, καθηγητής Αχιλλέας Θεοχάρης.

Σταυρόπουλος: Λαμπρός επιστήμονας κι ενεργός πολίτης - Τον απασχολούσε η πρόοδος του τόπου και του Πανεπιστημίου

Ο Γ. Σταυρόπουλος με ανεξίτηλη σφραγίδα στο Πανεπιστήμιο

Ο ίδιος προσθέτει: «Ο Γ. Σταυρόπουλος έχει αφήσει ανεξίτηλη τη σφραγίδα του και στο Πανεπιστήμιο, διατελώντας μέλος πολλών Επιτροπών, συμβάλλοντας στην οργάνωση του Τμήματος Εκδόσεων ως πρόεδρος της Επιτροπής Κοστολόγησης Συγγραμμάτων (1995-2000) και μέλος της Επιτροπής Εκδόσεων (1995-2003), και επί πλέον ως αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Προσωπικού (2000-2003) και πρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας του Πανεπιστημίου και ως αντιπρύτανης Ερευνητικών και Εκπαιδευτικών Υποθέσεων (2003-2006) και πρόεδρος της Επιτροπής Ερευνών, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη και εν γένει ομαλή λειτουργία της».

Σταυρόπουλος: Λαμπρός επιστήμονας κι ενεργός πολίτης - Τον απασχολούσε η πρόοδος του τόπου και του Πανεπιστημίου

Στο Επιμελητήριο Αχαΐας με Α. Καράβολα, Α. Λυκουργιώτη, Γ. Παπασπυρόπουλο

ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ

Τον ρόλο και την ενεργό συμμετοχή του στην κοινωνία περιγράφουν με ανακοίνωσή τους η διοίκηση και οι εθελοντές της Κίνησης «ΠΡΟΤΑΣΗ».

«Η είδηση του θανάτου του Γιώργου Σταυρόπουλου, καθηγητή του Πανεπιστημίου Πατρών και αντιπρύτανη, σκόρπισε μεγάλη θλίψη στα μέλη της ‘’ΠΡΟΤΑΣΗΣ’’. Ηταν ένας άνθρωπος σημαντικός για την Πάτρα και για τον φορέα μας.
Πέρα από τη στενή φιλική σχέση που είχε με τους ιδρυτές της ‘’ΠΡΟΤΑΣΗΣ’’ εδώ και πολλά χρόνια, υπήρξε αρωγό μέλος, συνεργάτης μέσα από την πανεπιστημιακή κοινότητα και θερμός υποστηρικτής της πρόληψης.

Ο Γιώργος ήταν πάντα παρών στις εκδηλώσεις του φορέα, μαζί με την αγαπημένη σύντροφό του Ειρήνη, επίσης δραστήριο μέλος της ‘’ΠΡΟΤΑΣΗΣ’’.

Η φιλοσοφία της πρόληψης τον άγγιζε ιδιαίτερα και συμβάδιζε με την προσωπική του φιλοσοφία ως ενεργός πολίτης που συμμετείχε σε πολλές κοινωνικές δράσεις τις οποίες στήριζε διακριτικά και ουσιαστικά.

Σταυρόπουλος: Λαμπρός επιστήμονας κι ενεργός πολίτης - Τον απασχολούσε η πρόοδος του τόπου και του Πανεπιστημίου

Στην οργάνωση του Τμήματος Εκδόσεων του Πανεπιστημίου

Ο Γιώργος, ένας σημαντικός πανεπιστημιακός δάσκαλος, ένας καλλιεργημένος άνθρωπος, μια προσωπικότητα με εξαιρετικό ήθος και αρχές θα λείψει πολύ από τους ανθρώπους του αλλά και από την πόλη μας.

Ευχόμαστε δύναμη και παρηγοριά στην οικογένειά του. Το επιστημονικό και ανθρώπινο αποτύπωμά του θα μείνει ισχυρό και αξέχαστο στην πόλη μας».

Η ΚΗΔΕΙΑ ΤΟΥ

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί σήμερα και ώρα 11:00 στον Ιερό Ναό Αγίου Ανδρέου Πατρών και η ταφή του θα γίνει στο Α’ κοιμητήριο.

Google News

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ