ΣτΕ – Αναψε πράσινο σε δικηγόρους και λογιστές για την απονομή των συντάξεων

Για λόγους δημοσίου συμφέροντος, οι σύμβουλοι Επικρατείας έκριναν ως προδήλως αβάσιμες τις αιτήσεις της ΑΔΕΔΥ,  της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εργαζομένων ΙΚΑ ΕΤΑΜ, της Πανελλήνιας  Ομοσπονδίας Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής.

 

 

ΣτΕ – Αναψε πράσινο σε δικηγόρους και λογιστές για την απονομή των συντάξεων

Πράσινο φως για να συμπτράττουν δικηγόροι, λογιστές και φοροτεχνικοί στη διαδικασία απονομής των συντάξεων από τον ΕΦΚΑ άναψε το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Με το σκεπτικό αυτό η Επιτροπή Αναστολών του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου της χώρας απέρριψε τις προσφυγές που είχαν κατατεθεί κατά της απόφασης του υπουργού Εργασίας με την οποία δίνεται η δυνατότητα σε δικηγόρους, λογιστές-φοροτεχνικούς και άλλους, να μπορούν να συμπράττουν στην διαδικασία απονομής των συντάξεων από τον e-ΕΦΚΑ.

Για λόγους όμως δημοσίου συμφέροντος, οι σύμβουλοι Επικρατείας έκριναν ως προδήλως αβάσιμες τις αιτήσεις της ΑΔΕΔΥ,  της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εργαζομένων ΙΚΑ ΕΤΑΜ, της Πανελλήνιας  Ομοσπονδίας Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής  και ενός ασφαλισμένου του e-ΕΦΚΑ που έχει υποβάλει αίτηση συνταξιοδότησης, ζητώντας να ανασταλεί η εν λόγω απόφαση του υπουργού Εργασίας.

Οι σύμβουλοι Επικρατείας επισημαίνουν στις αποφάσεις τους ότι «λόγοι δημοσίου συμφέροντος συνιστάμενοι στην ανάγκη αντιμετώπισης της καθυστέρησης στην απονομή συντάξεων, η οποία θέτει ζητήματα αξιοπρεπούς διαβίωσης των ασφαλισμένων, κωλύουν την χορήγηση της αιτούμενης αναστολής, ενώ  η βλάβη που επικαλούνται οι αιτούσες Ομοσπονδίες, συνιστάμενη στην επιβάρυνση των υπαλλήλων του e-ΕΦΚΑ με πρόσθετα καθήκοντα, πέραν του ότι προβάλλεται αορίστως, δεν παρίσταται δυσχερώς επανορθώσιμη».

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις - νέα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μήνυση 16χρονης σε παίκτη του φετινού Survivor -Τον κατηγορεί για σεξουαλική παρενόχληση
Αρναούτογλου για κακοκαιρία: «Πολλά χρόνια είχα να δω τέτοια εξέλιξη - Θα πέσει χιόνι ακόμη και σε χαμηλό υψόμετρο»
Άνοιξαν οι εμβολιαστικές γραμμές για τα παιδιά ηλικίας 5-11 ετών σε 26 νησιά της χώρας
Σεισμός στη Φλώρινα: Κλειστά τα σχολεία και το πανεπιστήμιο μέχρι να αξιολογηθεί η κατάσταση των κτιρίων