Στέφανος Μπάμπης: Αθλητής τένις «ανήμπορος» στο μεγάλο του όνειρο – Το αίτημα για βοήθεια και το ξεχωριστό μήνυμα μέσω της «Π»

Ο Στέφανος Μπάμπης που αγωνίζεται στον ΑΣ Ηφαιστο Πατρών, παίζει τένις με αμαξίδιο μιλά στην εφημερίδα «Πελοπόννησος», για την προσπάθεια του να κυνήγσει το όνειρο του και να βρεθεί στην Πολωνία.

 

Στέφανος Μπάμπης: Αθλητής τένις «ανήμπορος» στο μεγάλο του όνειρο - Το αίτημα για βοήθεια και το ξεχωριστό μήνυμα μέσω της «Π»

Ο αθλητής του ΑΣ Ηφαιστου Πατρών στο τένις με αμαξίδιο, Στέφανος Μπάμπης, δίνει τον δικό του αγώνα ώστε να συμμετάσχει σε δύο διεθνή τουρνουά τένις, που θα γίνουν στα τέλη Μαΐου, στην Πολωνία.

Ο Στέφανος Μπάμπης μπορεί να είναι από την Αθήνα, όμως είναι αθλητής του ΑΣ Ηφαιστου Πατρών και τα τελευταία χρόνια καταβάλει προσπάθεια να κάνει το όνειρο του πραγματικότητα. Ποιο είναι αυτό; Να εξασφαλίσει ένα «εισιτήριο» για τους Παραολυμπιακούς αγώνες που θα γίνουν στο Παρίσι, το 2024.

Μιλάμε για δύσκολο project, αλλά προς το παρόν αυτό που προέχει είναι ο Στέφανος Μπάμπης να ξεπεράσει διάφορα εμπόδια για να διεκδικήσει τον μεγάλο του στόχο.

 

Ο 50χρονος αθλητής προκειμένου να συμμετάσχει στα διεθνή τουρνουά και να ξεκινήσει να συγκεντρώνει βαθμούς στην Παγκόσμια κατάταξη, κάνει προσπάθεια να συγκεντρώσει τα χρήματα που απαιτούνται για να ταξιδέψει στην Πολωνία.

Το κόστος γα το ταξίδι είναι περίπου 1.500 ευρώ και από αυτά έχει συγκεντρώσει μέχρι στιγμής είναι περίπου 250 ευρώ με αποτέλεσμα να αναζητεί τα υπόλοιπα.
«Το 2018 είχα αγωνιστεί πάλι σε διεθνή τουρνουά στην Σουηδία, τη Ρουμανία και την Ισπανία όπου είχα πάρει σημαντικές εμπειρίες και βαθμούς» είπε αρχικά ο Στέφανος Μπάμπης στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» η οποία τον ρώτησε για το τι ακριβώς είναι αυτό που τον ώθησε και που τον έκανε να ζητήσει στήριξη μέσω των social media.

«Ο μεγάλος μου στόχος ο οποίος ξέρω ότι είναι πολύ δύσκολος, είναι να συμμετάσχω στους Ολυμπιακούς αγώνες του Παρισιού και για να λάβω μέρος σε όσο το δυνατόν πιο πολλά διεθνή τουρνουά. Οσον αφορά τους λόγους που έκανα αυτή την κίνηση, είναι επειδή υπάρχει διαφάνεια για τον σκοπό και τις προθέσεις των συμβαλλόμενων χρηματοδοτών που είναι η αλληλεγγύη και μόνο αυτή. Επίσης, ανεξαρτησία από υποχρεώσεις που τυχόν προβάλλουν οι συμβαλλόμενοι χορηγοί».

ΤΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

Στέφανος Μπάμπης: Αθλητής τένις «ανήμπορος» στο μεγάλο του όνειρο - Το αίτημα για βοήθεια και το ξεχωριστό μήνυμα μέσω της «Π»

«Το 2018 είχα βρεθεί σε διάφορα τουρνουά του εξωτερικού με δικά μου χρήματα, όμως αυτή την περίοδο δεν έχω χρήματα για να ταξιδέψω στην Πολωνία» συμπλήρωσε ο Στέφανος Μπάμπης και πρόσθεσε: «Με την παρότρυνση ενός φίλου σκέφτηκα να απευθύνω πρόσκληση μέσω των social media για να συγκεντρωθεί το απαιτούμενο ποσό. Ήδη, υπάρχει ανταπόκριση από γνωστούς και άγνωστους οι οποίοι μου καταθέτουν ποσά. Η διοίκηση του ΑΣ Ήφαιστος Πατρών έχει ήδη συνδράμει σε αυτή την προσπάθεια και την ευχαριστώ πολύ. Έχω μαζέψει περίπου 250 ευρώ και υπολείπονται περίπου άλλα 1.250 ευρώ για να καταφέρω να ταξιδέψω στην Πολωνία.  Πάντως, είτε καταφέρω να συμμετάσχω στους συγκεκριμένους αγώνες, είτε όχι αυτό που θεωρώ σημαντικότερο είναι να ταξιδέψει το μήνυμα είναι ότι οι άνθρωποι με κινητικές αναπηρίες, πρέπει να σηκωθούν από τον καναπέ τους και να ασχοληθούν με τον αθλητισμό».

ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΛΛΙΑ

Ο Στέφανος Μπάμπης δεν ασχολήθηκε τυχαία με το τένις με αμαξίδιο.
Ήταν αθλητής τένις όταν το 2007, ένα εργατικό ατύχημα του άλλαξε την ζωή και πλέον κινείται με αμαξίδιο.

Μετά από ένα χρονικό διάστημα που χρειάστηκε προκειμένου να ξεπεράσει τα νέα δεδομένα, έδειξε με πράξεις ότι δεν τα παρατά και το 2015 ρίχτηκε στην μάχη του αθλητισμού στο τένις με αμαξίδιο.

Μάλιστα έχει πετύχει σημαντικές διακρίσεις στην Ελλάδα, καθώς το 2017 κατέκτησε ένα ασημένιο μετάλλιο στο μονό και το 2021 ένα χάλκινο μετάλλιο στο διπλό-με συμπαίκτη τον συναθλητή του στον ΑΣ Ήφαιστο Πατρών, Μίνο Σταμάτη-, στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα με αμαξίδιο που διοργανώθηκε στην Κρήτη.

«Πριν από το ατύχημα που μου συνέβη το 2017 έπαιζα τένις ως αρτιμελής και έτσι είχα επαφή με το άθλημα» δήλωσε ο Στέφανος Μπάμπης και πρόσθεσε: «Επίσης, πολύ σημαντικό για να ασχοληθώ και πάλι με το τένις με αμαξίδιο, ήταν το γεγονός ότι ο Ομοσπονδιακός προπονητής της Εθνικής ομάδας με αμαξιδιο, Γιώργος Κοντός, μένει πολύ κοντά στο σπίτι μου και έτσι μπορώ να κάνω ευκολότερα προπόνηση».

Οσοι επιθυμούν να στηρίξουν την προσπάθεια του Στέφανου Μπάμπη για να βρεθεί στην Πολωνία, μπορούν να επισκεφτούν την ηλεκτρονική διεύθυνση https://gogetfunding.com/fundraiser-for-itf-wheelchair

 

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments