Στέφανος Κασσελάκης: Λουλούδια στο μνημείο του φοιτητή που αυτοπυρπολήθηκε στη Χούντα
Τι αναφέρει σε ανάρτησή του στα social media
Το μνημείο του Κώστα Γεωργάκη στην Κέρκυρα επισκέφθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης.
Στην ανάρτηση που έκανε στα social media ο Στέφανος Κασσελάκης, αναφορικά με την επίσκεψή του στο μνημείο στην Κέρκυρα αναφέρει: “Με βαθιά συγκίνηση άφησα μερικά λουλούδια στο μνημείο του Κώστα Γεωργάκη στην Κέρκυρα, μαζί με την αδερφή του την Κατερίνα.
Πριν από 54 χρόνια, φοιτητής στη Γένοβα, επέλεξε να δώσει τη ζωή του για να παλέψει για τη Δημοκρατία και την Ελευθερία στην πατρίδα μας. Με τον αυτοπυρπολισμό του ανάγκασε τη δημοκρατική Ευρώπη να στρέψει το βλέμμα της προς την Ελλάδα που βρισκόταν για 3 χρόνια υπό το καθεστώς της Χούντας.
Η τελευταία πράξη της ζωής του ήταν πράξη ελεύθερου ατόμου, όπως έγραψε στην επιστολή του στον πατέρα του. Ο Κώστας Γεωργάκης συγκαταλέγεται στους σύγχρονους ήρωες της πατρίδας μας.
Σε αυτούς που δε διδασκόμαστε στα σχολικά βιβλία γιατί για κάποιους η Ιστορία τελειώνει το 1940. Αυτοί οι άνθρωποι μας εξυψώνουν και μας δείχνουν τον δρόμο.
Με βαθιά συγκίνηση άφησα μερικά λουλούδια στο μνημείο του Κώστα Γεωργάκη στην Κέρκυρα, μαζί με την αδερφή του την Κατερίνα.
Πριν από 54 χρόνια, φοιτητής στη Γένοβα, επέλεξε να δώσει τη ζωή του για να παλέψει για τη Δημοκρατία και την Ελευθερία στην πατρίδα μας. Με τον… pic.twitter.com/uILklnSRHj
— Stefanos Kasselakis – Στέφανος Κασσελάκης (@skasselakis) May 7, 2024
Όπως έγραψε ο Νικηφόρος Βρεττάκος για τον Κώστα Γεωργάκη: ‘Είσαι στην ίδια λαμπάδα τη μια τ’ αναστάσιμο φως κι ο επιτάφιος θρήνος μας’”.
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
Ούτε στο ψυγείο, ούτε στη φρουτιέρα: Το μυστικό για να διατηρήσεις τις μπανάνες φρέσκες για εβδομάδες!
Η Xiaomi παρουσιάζει τον Xring 03 και ξοδεύει εκατομμύρια για να μη χρειάζεται τους άλλους
Ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Αμπελοκήπων Πατρών διοργανώνει εκδηλώσεις
5 λαχανικά που είναι πιο υγιεινά μαγειρεμένα παρά ωμά
Νέο AI μοντέλο της Alibaba φτιάχνει κινηματογραφικά βίντεο 30 δευτερολέπτων
Η συγγραφέας Αναστασία Ευσταθίου στον Πλάτανο Ακράτας ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ
«Εάν τρως αυτό το φρούτο κάθε μέρα μπορεί να μειώσεις την χοληστερίνη σου»
Ο πόλεμος άλλαξε για πάντα: Ρωσικό drone με χειριστή το AI σκότωσε αμάχους
