Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Κυρώσεις κατά εξτρεμιστών Ισραηλινών, οι κατηγορίες με «φόντο» την ανθρωπιστική βοήθεια
Τι αναφέρει το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών στην ανακοίνωσή του.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν σήμερα την υιοθέτηση κυρώσεων κατά εξτρεμιστικής ισραηλινής ομάδας, που κατηγορείται ό,τι παρεμποδίζει τη διανομή της ανθρωπιστικής βοήθειας στους Παλαιστίνιους στη Γάζα πολιορκούμενο και κατεστραμμένο έδαφος έπειτα από οκτώ και πλέον μήνες πολέμου.
Το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών «χαρακτηρίζει σήμερα βίαιη την Tzav 9, μια εξτρεμιστική ισραηλινή ομάδα, η οποία μπλοκάρει, παρενοχλεί και καταστρέφει τις αυτοκινητοπομπές που μεταφέρουν ζωτικής σημασίας ανθρωπιστική βοήθεια για τους Παλαιστίνιους αμάχους της Γάζας», όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωσή του.
Σύμφωνα με την Ουάσινγκτον, που είναι ο πρώτος υποστηρικτής του Ισραήλ, μέλη αυτής της ομάδας επιχείρησαν να εμποδίσουν τη μεταφορά της ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα «κλείνοντας δρόμους, μερικές φορές βίαια, κατά μήκος της διαδρομής μεταξύ της Ιορδανίας και της Γάζας, συμπεριλαμβανομένης της Δυτικής Όχθης».
Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ αναφέρει συγκεκριμένα την 13η Μαΐου, όταν μέλη της Tzav 9 λεηλάτησαν και μετά έβαλαν φωτιά σε δυο φορτηγά κοντά στη Χεβρώνα, στη Δυτική Όχθη, τα οποία μετέφεραν ανθρωπιστική βοήθεια”.
«Η ισραηλινή κυβέρνηση έχει την ευθύνη να εγγυάται την ασφάλεια των αυτοκινητοπομπών που μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια, οι οποίες διέρχονται από το Ισραήλ και τη Δυτική Όχθη κατευθυνόμενες στη Γάζα», τονίζει το υπουργείο Εξωτερικών δηλώνοντας ότι δεν μπορεί να «γίνονται ανεκτές οι ενέργειες δολιοφθοράς και βίας που έχουν στόχο αυτή την απαραίτητη ανθρωπιστική βοήθεια».
Τις τελευταίες εβδομάδες, Ισραηλινοί πολίτες επιτέθηκαν σε φορτηγά με την υποψία ότι μεταφέρουν τρόφιμα προς τη Γάζα, όπου η είσοδος της ανθρωπιστικής βοήθειας ήδη ελέγχεται αυστηρά από τις ισραηλινές αρχές.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP-Reuters
Διαβάστε επίσης:
Ηλεία: Στις φυλακές Γρεβενών ο δολοφόνος της 11χρονης Βασιλικής
Υπόθεση Τοπαλούδη: Ο Άρειος Πάγος απέρριψε το αίτημα κατηγορούμενων να αναιρεθούν τα ισόβια
Τουρκικό ριάλιτι έκανε γυρίσματα στο Αιτωλικό, οι πρώτες εικόνες
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
Μην τις τραβάτε ποτέ: Ο ασφαλής τρόπος να εξαφανίσετε τις παρανυχίδες χωρίς μόλυνση
Έτσι μπορείς να κρύψεις εφαρμογές στο iPhone σου
Πάτρα: Αθλητικό τουρνουά για τα παιδιά στις Παιδικές Κατασκηνώσεις του Δήμου ΦΩΤΟ
Το λάθος που κάνουμε στο μπαλκόνι και μαζεύει κουνούπια – Πώς θα τα εξαφανίσετε
Η Meta δίνει δωρεάν AI μοντέλο που τρέχει στον υπολογιστή σου
Το πιο βρώμικο αντικείμενο δεν είναι το κινητό: Το πανέξυπνο κόλπο με το λευκό ξύδι που πρέπει να ξέρετε
Υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα: Ποια είναι και τι προκαλούν στον οργανισμό
Αυτά ειναι τα νέα κριτήρια YouTube για να βγάλεις λεφτά ως creator
