Στέλιος Πέτσας: Πολύ κοντά οι εκλογικές αναμετρήσεις σε Ελλάδα και Τουρκία – Τι δήλωσε για το κόμμα του Κασιδιάρη

Στις εκλογές και στην πιθανή ημερομηνία διεξαγωγής αναφέρθηκε το πρωί της Δευτέρας (23.01.2023) ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA».

Εκλογές

«Δημοσιογραφικά μπορεί να υπάρχουν πληροφορίες για την 9η Απριλίου, αλλά ας αφήσουμε τον πρωθυπουργό να πει την ημερομηνία των εκλογών. Απρίλιο ή Μάιο θα γίνουν εκλογές, θα το πει ο πρωθυπουργός» είπε αρχικά ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας. «Σήμερα δεν νομίζω να το πει, σήμερα θα γίνει μία συζήτηση αναφορικά με τα όλα όσα έχουν γίνει στην 4ετία, που έχουν γίνει πολλά πράγματα και στο κομμάτι της οικονομίας, της κοινωνικής συνοχής και των εργασιακών σχέσεων» πρόσθεσε ο Στέλιος Πέτσας.

Όσον αφορά στις εκλογές, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας διευκρίνισε: «το ελάχιστον συνταγματικό όριο για τις εκλογές, γιατί σχετίζεται με την ανακήρυξη των συνδυασμών από τον Άρειο Πάγο, είναι γύρω στις 20 ημέρες. Άρα 25 με 30 μέρες πριν να γίνει διάλυση της Βουλής και προκήρυξη των εκλογών. Είμαστε σε μία περίοδο, που διανύουμε μία εκλογική χρονιά, και ότι κάνουμε όλοι το συνδυάζουν με την προεκλογική περίοδο. Δεν είναι κάποια έκπληξη ούτε κάποιος αιφνιδιασμός. Απλώς ο πρωθυπουργός ξεδιπλώνει ένα σχέδιο. Οι πολίτες πρέπει να είναι αυστηροί μαζί μας και να κοιτούν εάν συνεχίζουμε να κάνουμε τη δουλειά μας, γιατί έχουμε μία βαριά ατζέντα. Για το υπουργείο μας, ήδη ένα νομοσχέδιο που είχαμε στην ατζέντα μας για την πολυεπίπεδη διακυβέρνηση, ψηφίστηκε την προηγούμενη βδομάδα και το νέο νομοσχέδιο θα εισαχθεί μέσα στις επόμενες μέρες».

Για το κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη, ο Στέλιος Πέτσας ήταν κάθετος. «Για καταδικασθέντες για συμμετοχή σε εγκληματικές οργανώσεις, δεν θα πρέπει να συμμετέχουν στις εκλογές. Η κυβέρνηση έχει θέσει αυτό το θέμα στις πολιτικές δυνάμεις. Αναμένω να ακούσω την επίσημη ανακοίνωση. Γιατί κάποιος να διαφωνεί με αυτό το θέμα;», επεσήμανε.

«Πολύ κοντά οι εκλογικές αναμετρήσεις σε Ελλάδα και Τουρκία»
Αναφορικά με την ανακήρυξη των εκλογών στην Τουρκία στις 14 Μάϊου, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών σχολίασε πως, «αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να το σταθμίσει ο πρωθυπουργός, μόνο εκείνος μπορεί να ξέρει εάν υπάρχει κάποιο ζήτημα γεωπολιτικό. Είναι πολύ κοντά οι δύο εκλογικές αναμετρήσεις. Δεν είναι το καθοριστικό ζήτημα οι εκλογές στην Τουρκία».

«Θετικό κλίμα» στην οικονομία
Για τις θεματικές συνεντεύξεις του πρωθυπουργού, ο κ. Πέτσας ανέφερε πως, «έχουμε πει ότι χωρίς εκπλήξεις, κάθε ευρώ που θα περισσεύει από το προϋπολογισμό, θα γυρίζει στην κοινωνία. Οι τιμές του κόστους ενέργειας φαίνεται ότι έπεσαν περισσότερο από ό,τι είχε προβλεφθεί στον προϋπολογισμό, επειδή αυτή τη στιγμή φαίνεται να πηγαίνει καλύτερα η οικονομία από ό,τι είχε προβλεφθεί. Φαίνεται να υπάρχει οικονομικό περιθώριο στον προϋπολογισμό και θα επιστρέψει την κοινωνία. Ας αφήσουμε τον πρωθυπουργό να κάνει τις προτεραιοποιήσεις που υπάρχουν. Γλιτώνουμε χρήματα από το ρεύμα. Δημιουργείται ένα θετικό κλίμα που η οικονομία μπορεί να δώσει δίκαια πίσω».

«Να ζητήσει συγγνώμη ο κ. Τσίπρας για τον Έβρο»
Για το θέμα του Έβρου και την υπόθεση της «μικρής Μαρίας», στο οποίο «πρωταγωνιστούσε» μια Τουρκάλα ακτιβίστρια, ο κ. Πέτσας υπογράμμισε πως, «να αναδειχθεί το tweet του κ. Τσίπρα και την απάντηση στο ΔΕΘ. Να ζητήσει συγγνώμη ο κ. Τσίπρας, γιατί έσπευσε να καταδικάσει την Ελλάδα, να υιοθετήσει αυτές τις καταγγελίες, να μας λέει ότι υπάρχει νεκρό παιδί, και να παίζει το παιχνίδι αυτών που κατασκευάζουν αυτά τα θέματα. Αυτό το θέμα ανεβαίνει από μόνο του».

Τι είπε για τον Ερντογάν
Όσον αφορά στα ελληνοτουρκικά, σημείωσε πως, «ο κ. Ερντογάν έχει καταλάβει ότι μπορεί να είναι χορηγός του κ. Μητσοτάκη. Καταλαβαίνουμε ότι ο κ. Ερντογάν δεν θέλει τον κ. Μητσοτάκη και είναι ανεπίτρεπτη η παρέμβαση του στα εσωτερικά της χώρας. Είναι ένα σοβαρό ζήτημα. Ο κ. Ερντογάν είδε ότι θωρακίζουμε τα σύνορά μας, με την σθεναρή στάση μας, με την ενίσχυση της αποτρεπτικής δύναμής μας. Εμείς δεν φοβόμαστε κανέναν, προετοιμαζόμαστε για τα πάντα».

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments