Στη Γάζα το πλοίο Open Arms με ανθρωπιστική βοήθεια με 200 τόνους τρόφιμα

Tο πλοίο της ισπανικής ΜΚΟ Open Arms μεταφέρει 200 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας.

Open Arms

Στη Γάζα έφτασε το πλοίο «Open Arms» που ξεκίνησε από την Κύπρο με περίπου 200 τόνους ανθρωπιστική βοήθεια και ξεκίνησε η διαδικασία εκφόρτωσης. Σύμφωνα με το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΚΥΠΕ), το πλοίο, που άρχισε το ταξίδι του την Τρίτη 12 Μαρτίου από τη Λάρνακα, μεταφέρει κυρίως τρόφιμα και η μεταφορά της βοήθειας γίνεται σε συνεργασία με την ΜΚΟ World Central Kitchen (WCK).

Το σκάφος ρυμουλκούσε φορτηγίδα, στην οποία είχαν φορτωθεί αλεύρι, ρύζι και πρωτεΐνη, αλλά και νερό και φάρμακα, προμήθειες τις οποίες έχουν απεγνωσμένα ανάγκη οι άμαχοι της Λωρίδας της Γάζας καθώς ήδη άνθρωποι, πεθαίνουν από την έλλειψη τροφής.

Το σκάφος «Open Arms» ελλιμενίστηκε σε προβλήτα σε παραλία στη βόρεια Γάζα, η οποία κατασκευάστηκε από τη φιλανθρωπική οργάνωση WCK. Ένα δεύτερο, μεγαλύτερο πλοίο, το «Jennifer», το οποίο είναι επίσης αποστολή της WCK, ήδη βρίσκεται στο λιμάνι της Λάρνακας και αναμενόταν να αναχωρήσει εντός της ημέρας για τη Γάζα. Όπως αναφέρει το ΚΥΠΕ, το ταξίδι του θα ξεκινήσει μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία φόρτωσης όλης της ανθρωπιστικής βοήθειας, με όγκο 500 τόνους, στο πλοίο.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστές πολλές λεπτομέρειες για τον τρόπο που θα πραγματοποιηθεί η παράδοση και η διανομή της ανθρωπιστικής βοήθειας από τη στιγμή που το πλοίο φτάσει στη Γάζα. Με τις υπηρεσίες αρωγής του ΟΗΕ να κάνουν λόγο για τεράστια εμπόδια, προκειμένου να διοχετευθούν οι προμήθειες σε όσους έχουν ανάγκη. Αν η νέα θαλάσσια διαδρομή αποδειχθεί επιτυχής, μπορεί να αντιμετωπιστεί η κρίση λιμού στη Λωρίδα της Γάζας, όπου μεγάλο μέρος του πληθυσμού βρίσκεται αντιμέτωπο με τον υποσιτισμό.

Σύμφωνα με τις υπηρεσίες του ΟΗΕ, το 85% του πληθυσμού της Γάζας έχει εκτοπιστεί από τον τόπο κατοικίας του, ενώ έχει καταστραφεί πλήρως το 60% των υποδομών κάθε είδους. Από την πλευρά του, το υπουργείο Υγείας της Γάζας, που ελέγχεται από τη Χαμάς, κάνει λόγο για περισσότερους από 31.300 νεκρούς και 73.000 τραυματίες, εκ των οποίων το 72% είναι γυναίκες και παιδιά.

Πηγή: dnews.gr

 

Διαβάστε επίσης:

 

Το Καρναβάλι αρχίζει, και οι Πατρινοί όπου φύγει – φύγει! – Ποιοι προορισμοί έχουν επιλεχθεί

Κολωνός: Αποκαλυπτικά μηνύματα Μίχου στη 12χρονη – Ξεσπά η γιαγιά της: «Το παιδί κλαίει και χτυπιέται ΒΙΝΤΕΟ

Καθαρά Δευτέρα: Σε εξέλιξη η έξοδος για το τριήμερο – Αυξημένη κίνηση σε λιμάνια, ΚΤΕΛ, Εθνικές Οδούς

Γαλλία: Είναι έτοιμη να εμπλακεί βαθύτερα στον πόλεμο της Ουκρανίας