Στη Νάξο ο Θ. Βασιλόπουλος – Σε ημερίδα του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ και της Περιφέρειας Ν.Αιγαίου 

Όπως ανέφερε, η  συμμετοχή των ενδιαφερομένων νέων αγροτών υπήρξε μεγάλη για ένα πρόγραμμα στο οποίο η Δυτική Ελλάδα έχει αναπτύξει ισχυρή δυναμική τα  τελευταία χρόνια.

Στη Νάξο ο Θ. Βασιλόπουλος - Σε ημερίδα του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ και της Περιφέρειας Ν.Αιγαίου 

Το πρόγραμμα κατάρτισης των Νέων Αγροτών, μια δράση  χρηματοδοτήθηκε από το υπομέτρο 6.1 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) και καταρτίστηκαν πανελλαδικά 14.570 ωφελούμενοι, ήταν το θέμα της ημερίδας  που  διοργανώθηκε από τον ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ και την στήριξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στη Νάξο την Τρίτη 21 Ιουνίου 2022.

Την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας εκπροσώπησε ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης, Θεόδωρος Βασιλόπουλος, που ήταν και  βασικός  ομιλητής. Όπως ανέφερε, η  συμμετοχή των ενδιαφερομένων νέων αγροτών υπήρξε μεγάλη για ένα πρόγραμμα στο οποίο η Δυτική Ελλάδα έχει αναπτύξει ισχυρή δυναμική τα  τελευταία χρόνια.

Σε αυτό συμφώνησε και ο Πρόεδρος του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ  Σέρκο  Χαρουτουνιάν,  ο οποίος  αναφέρθηκε στη σημασία των καταρτίσεων για τον πρωτογενή τομέα  τις ενέργειες και δράσεις που αναλαμβάνει ο Οργανισμός προς την κατεύθυνση του εκσυγχρονισμού και εμπλουτισμού τους με σύγχρονα αντικείμενα και καινοτομίες.

Κεντρικό θέμα της ομιλίας του κ. Βασιλόπουλου  ήταν η  ανάγκη οργάνωσης των παραγωγών στην αντιμετώπιση των προκλήσεων του πρωτογενή τομέα όπου αναφέρθηκε στις ανάγκες που δημιουργούνται τη νέα εποχή τονίζοντας μεταξύ άλλων τα εξής: « Οι  αγρότες  μας είναι υποχρεωμένοι να δημιουργήσουν συνεργατικά σχήματα διότι περίπου το 85% των αγροτικών εκμεταλλεύσεων είναι μικρότερες από 100 στρέμματα, πράγμα που δεν τους επιτρέπει να δημιουργούν συνθήκες  συνέχειας και ποιότητας  για να προσεγγίσουν τον κύριο όγκο της αγοράς του αγροδιατροφικού τομέα. Η λέξη κλειδί είναι το ομαδικά, συλλογικά γι αυτό και   πρέπει να πιστέψουμε σε ένα νέο μοντέλο  συνεργατικότητας και κουλτούρας   στον πρωτογενή τομέα που   μπορεί να αποτελέσει μέρος της  λύσης και να αποβεί δυναμικός μοχλός ανάπτυξης».

Στη Νάξο ο Θ. Βασιλόπουλος - Σε ημερίδα του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ και της Περιφέρειας Ν.Αιγαίου 

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Για ακόμη περισσότερα νεα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, μπείτε στην ροή ειδήσεων του pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πάτρα: Προχωρούν σε νέα κινητοποίηση οι διανομείς σήμερα
Καιρός: Ο υδράργυρος παίρνει ξανά την ανηφόρα - Σε ποιες περιοχές θα φτάσει τους 39 βαθμούς
Αντώνης Ζήβας: «Τις έφαγε» και δικάζεται κι από πάνω!
Σάλος σε νοσοκομείο της Πάτρας: Εργαζόμενη έχει να πατήσει στη δουλειά της 4 χρόνια!