Στην Αθήνα 19-21 Μαΐου ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος

Την Αθήνα θα επισκεφτεί ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος

Στην Αθήνα 19-21 Μαΐου ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος

Επίσκεψη στην Αθήνα θα πραγματοποιήσει ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος από τις 19 έως και τις 21 Μαΐου, όπως έγινε γνωστό μετά τη σημερινή συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου.

Πάντως, στην ενημέρωση της ΔΙΣ δεν δόθηκαν λεπτομέρειες για τον σκοπό και το πρόγραμμα του ταξιδιού του Οικουμενικού Πατριάρχη στην πρωτεύουσα. Επίσης, δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη κάτι σχετικό και από την πλευρά του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Το βέβαιο είναι ότι η επίσκεψη του Πατριάρχη Βαρθολομαίου συμπίπτει με την διεξαγωγή των εθνικών εκλογών 2023 στη χώρα μας οι οποίες είναι προγραμματισμένες να διεξαχθούν την Κυριακή, 21 Μαϊου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΔΙΣ, ανάμεσα στα άλλα ζητήματα που εξέτασε σήμερα, ήταν και η ενημέρωση από την Συνοδική Επιτροπή επί της Εκκλησιαστικής Εκπαιδεύσεως και Επιμορφώσεως του Εφημεριακού Κλήρου:

α) περί των Υπουργικών Αποφάσεων, οι οποίες αφορούν στα αναθεωρημένα Προγράμματα Σπουδών του μαθήματος των Θρησκευτικών του Δημοτικού Σχολείου και του Λυκείου και

β) περί των θεμάτων των τριών μαθημάτων, στα οποία διαγωνίσθηκαν το Σάββατο 29 Απριλίου 2023 μαθητές και μαθήτριες για την εισαγωγή τους στα Εκκλησιαστικά Σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Google News Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ