Στην εισαγγελέα για συναίνεση της Τροχαίας

image 634058

Παρέμβαση και μάλιστα νομικής φύσεως έκανε – αιφνιδιαστικά – για το σοβαρότατο θέμα που έχει προκύψει στο Αιγίου με το κλείσιμο της κεντρικής οδού Μητροπόλεως και της μετατροπής τμήματός της από κυκλοφορίας οχημάτων σε προέκταση καταστημάτων Εστίασης, έκανε ο τ. αντιδήμαρχος  Γιάννης Θεοφανόπουλος.

Αρχικά κατέθεσε καταγγελία στην Τροχαία Αιγίου, ζητώντας να μάθει αν έχει δώσει στον Δήμο συναινετικό έγγραφο, για να λάβει ως απάντηση πως έχει παραπέμψει την σχετική αίτηση στην εισαγγελία.

«Αμεσότατα θα ενημερώσω την Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αιγίου για τα περαιτέρω. Οι κυκλοφοριακές παρεμβάσεις δημιουργούν τεράστιο πρόβλημα στη ροή της κυκλοφορίας και προσβάλλεται το δικαίωμα της χρήσης της οδού. Η υπερφόρτωση παράπλευρων δρόμων (Μελετοπούλων κ.λ.π.) με κίνδυνο τροχαίων ή παρεμπόδιση της εμπορικής κίνησης και το πόσο επικίνδυνο για την σωματική ακεραιότητα καθημένων μπορεί να είναι, αποτελεί ζήτημα της Τροχαίας, του εμπορικού συλλόγου, κ.α. Ζητώ λοιπόν να μου απαντήσει η Τροχαία αν πριν από την γνωμοδότησή της, της υπέβαλλε ο Δήμος συγκοινωνιακή μελέτη τροποποιητική της ισχύουσας του 2005, που έχει την μορφή Προεδρικού Διατάγματος. Μονοπρόσωπες αποφάσεις της κυκλοφορίας δεν υποκαθιστούν τις επιστημονικές μελέτες και δεν παράγουν νομιμότητα. Θεωρώ ότι προσβάλλουν την προσωπικότητά μου, αφού δεν μπορώ να διέλθω ως ελεύθερος άνθρωπος. Εχω έννομο συμφέρον ως ενεργός πολίτης και επί χρόνια δημοτικός σύμβουλος» υποστηρίζει ο κ. Θεοφανόπουλος.

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

riganokampos
kafsonas 5
dendrullia
fotia pelopio2