Στην Εθνική Πινακοθήκη επιστρέφουν αύριο οι πίνακες Πικάσο και Μοντριάν

Tα έργα θα φτάσουν αύριο στη νέα Εθνική Πινακοθήκη και θα οδηγηθούν στο περίφημο τμήμα συντήρησης. Στην Πινακοθήκη θα μεταβεί και η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη.

Χωρίς τίτλο 73

Η υπογραφή της εισαγγελικής εντολής μένει ως εκκρεμότητα, και αύριο, 1η Ιουλίου, τα έργα του Πικάσο και του Μοντριάν θα επιστρέψουν στην Εθνική Πινακοθήκη.

Ο κύκλος κλείνει, αφού τα έργα «Γυναικείο Κεφάλι» και «Ο ανεμόμυλος Στάμμερ» επιστρέφουν στην Εθνική Πινακοθήκη, απ’ όπου τα άρπαξε μέσα σε επτά λεπτά στις 9 Ιανουαρίου 2012 ο artfreak ελαιοχρωματιστής.

Tα έργα θα φτάσουν αύριο στη νέα Εθνική Πινακοθήκη (δεν έχει καθοριστεί ακόμα ακριβώς η ώρα), και θα οδηγηθούν απευθείας στο περίφημο τμήμα συντήρησης, γνωστό για την επιστημονική κατάρτιση και τη μεθοδική εργασία των συντηρητών της Πινακοθήκης. Περιμένουμε να γίνει και επισήμως η ταυτοποίηση, η επιβεβαίωση της γνησιότητας, ο έλεγχος και η καταγραφή της κατάστασης των έργων και των φθορών τους, καθώς και η μελέτη για τις παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν. Στην Πινακοθήκη θα μεταβεί και η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη.

Ακολούθως, θα γίνουν οι εργασίες συντήρησης που επιβάλλονται μετά την ταλαιπωρία που έχουν υποστεί αυτά τα εννέα χρόνια τα δύο έργα.

Ολα δείχνουν πως τον Σεπτέμβριο το αργότερο, τα έργα θα τοποθετηθούν και πάλι στους τοίχους της Πινακοθήκης, προφανώς στον δεύτερο όροφο, με τα έργα του 20ού αιώνα.

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

kapote sto vosporo afisa
tziovas filippidis
DSC 5371 Ανάλυση οθόνης
ΝΕΡΟΜΑΝΑ