Στην Ευελπίδων οι 87 συλληφθέντες για το οπαδικό ραντεβού «θανάτου» –Έκαναν χειρονομίες στις κάμερες ΒΙΝΤΕΟ

Ο εισαγγελέας αναμένεται να αποφανθεί για την περαιτέρω ποινική μεταχείρισή των 87 συλληφθέντων για το οπαδικό ραντεβού στη Νέα Ιωνία, καθώς και σε ποιους από αυτούς θα αποδοθούν κατηγορίες.

Ευελπίδων

Tο μεσημέρι της Δευτέρας (02.10.23) στην Ευελπίδων έφθασαν οι 87 συλληφθέντες για το οπαδικό ραντεβού «θανάτου» στη Νέα Ιωνία.

Ο εισαγγελέας αναμένεται να αποφανθεί για την περαιτέρω ποινική μεταχείρισή των 87 συλληφθέντων για το οπαδικό ραντεβού στη Νέα Ιωνία, καθώς και σε ποιους από αυτούς θα αποδοθούν κατηγορίες.

Υπενθυμίζεται ότι δεκάδες νεαροί, μεταξύ τους πολλά ανήλικα παιδιά, είχαν κανονίσει μέσω διαδικτύου να συναντηθούν στη Νέα Ιωνία και να «λύσουν» τις οπαδικές τους διαφορές. Οι Αρχές αντιλήφθηκαν το ραντεβού, το οποίο είχε δοθεί πριν από μία τοπική ποδοσφαιρική αναμέτρηση, πραγματοποίησαν παρέμβαση και συνέλαβαν 87 άτομα, ενώ περισσότεροι από 60 είναι ανήλικοι.

Συγκεκριμένα, αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. εντόπισαν κοντά στο γήπεδο της Νέας Ιωνίας, 23 άτομα, εκ των οποίων οι 13 ανήλικοι, που είχαν μαζί τους ξύλα και ράβδους. Σε άλλο σημείο, εντοπίστηκαν ακόμη 64 άτομα, από τους οποίους οι 49 ήταν ανήλικοι, στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ναρκωτικά, φωτοβολίδες, κροτίδες, λίμα και σίδερο.

Αμέσως σήμανε συναγερμός στην ΕΛΑΣ και ξεκίνησε μια μεγάλη επιχείρηση. Με τη συνδρομή αστυνομικών της Ο.Π.Κ.Ε. και της Ομάδας ΔΡΑΣΗ, οι οπαδοί προσήχθησαν στην Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους και στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής. Όπως διαπιστώθηκε επρόκειτο για οπαδούς δύο διαφορετικών ομάδων, οι οποίες θα αγωνίζονταν σε γήπεδο της περιοχής της Νέας Ιωνίας το απόγευμα της Κυριακής.

Όλα τα άτομα συνελήφθησαν για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, για παράβαση των νόμων για τον αθλητισμό, τα όπλα, τις φωτοβολίδες, τα ναρκωτικά και για διατάραξη της κοινής ειρήνης.