Στην Ολλανδία νέο εργοστάσιο από τη ΦΑΓΕ

Το εργοστάσιο αναμένεται να παράγει επιπλέον 40.000 τόνους παραγωγικής ικανότητας γιαουρτιού ετησίως, ανοίγοντας 250 θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης.

Στην Ολλανδία νέο εργοστάσιο από τη ΦΑΓΕ

Νέο εργοστάσιο στην Ολλανδία ετοιμάζει η ΦΑΓΕ, με την επένδυση να αγγίζει τα 150 εκατ.ευρω.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, η οποία φιλοδοξεί το νέο εργοστάσιο να λειτουργήσει το δεύτερο εξάμηνο του 2024, οι εγκαταστάσεις θα τοποθετούνται στο επιχειρηματικό πάρκο Riegmeer Hoogeveen, έχοντας ήδη υπογράψει σύμβαση προαίρεσης για ένα οικόπεδο 15 εκταρίων με τον δήμο του Hoogeveen.

Το εργοστάσιο αναμένεται να παράγει επιπλέον 40.000 τόνους παραγωγικής ικανότητας γιαουρτιού ετησίως, ανοίγοντας 250 θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης.

Η δημιουργία της νέας μονάδας έρχεται περίπου 6 χρόνια μετά την απόφαση της ΦΑΓΕ να δημιουργήσει δεύτερη μονάδα στην Ευρώπη, με την πρώτη επιλογή το Λουξεμβούργο να μην προχωρά τελικά. Η Ολλανδία συμπεριλαμβανόταν ανάμεσα στις αγορές που προκρίνονταν μαζί με τη Γαλλία και το Βέλγιο. Ωστόσο, επί σχεδόν έναν χρόνο η εταιρεία δεν αποκάλυπτε την ακριβή τοποθεσία.

Στις οικονομικές καταστάσεις για το τρίτο τρίμηνο του 2021, ο όμιλος επισήμανε  πως έχει υπογράψει συμφωνίες με διάφορους προμηθευτές και εργολάβους που σχετίζονται με την κατασκευή της νέας μονάδας, στο πλαίσιο των οποίων έχουν δεσμευθεί περί τα 2 εκατ. ευρώ για την επένδυση.

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις - νέα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πάτρα: Ημερίδα για τη νέα ρύθμιση οφειλών στο Επιμελήτηριο στις 8 Δεκεμβρίου
Η Amazon Web Services ανακοίνωσε επένδυση στην Ελλάδα
Εθελοντική Αιμοδοσία του Οργανισμού Κεντρικών Αγορών και Αλιείας
Intrakat: Απόκτηση Αιολικού Πάρκου ισχύος 5MW σε διαδικασία ριζικής ανανέωσης εξοπλισμού