Στην Πάτρα γονείς από τη Λαμία που έχασαν το 5 μηνών βρέφος τους για νεκροψία – νεκροτομή. Τι συνέβη

Χιλιόμετρα αναγκάζονται να κάνουν δύο γονείς που έχασαν το μωρό τους καθώς η ιατροδικαστική υπηρεσία Λαμίας κατέβασε ρολά.

Ειδήσεις Πάτρα

Στην Πάτρα αναγκάζονται να έρθουν οι γονείς ενός μωρού μόλις 5 μηνών από την Αγόριανη Φωκίδας που πέθανε στον ύπνο του από παθολογικά αίτια, ώστε να γίνει η απαραίτητη νεκροψία – νεκροτομή, καθώς η ιατροδικαστική υπηρεσία Λαμίας κυριολεκτικά… κατέβασε ρολά.

Ο Γολγοθάς των γονέων ξεκίνησε όταν αρρώστησε η γραμματέας της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Λαμίας με αποτέλεσμα να μην μπορεί κάποιος άλλος να γράψει το πρωτόκολλο αλλά και κάποια άλλα στοιχεία στον υπολογιστή. Αποτέλεσμα ήταν η προϊσταμένη να αποφασίσει πως δεν μπορούν να γίνουν νεκροψίες μέχρι νεοτέρας, παρά το γεγονός ότι υπάρχουν τρεις ιατροδικαστές, δύο νεκροτόμοι και ακόμη μία διοικητική υπάλληλος στην υπηρεσία.

Όπως είναι λογικό, οι γονείς του μόλις 5 μηνών μωρού είναι εξοργισμένοι και όπως σημειώνουν:  «Παίζουν με τον πόνο μας. Δεν μπορεί να συμβαίνει αυτό το πράγμα. Χάσαμε το αγγελούδι μας και μέσα στον πόνο μας να αντιμετωπίζουμε και αυτή την γραφειοκρατία με τις γελοίες δικαιολογίες…».

Σημειώνεται πως δύο ακόμα περιστατικά, ένα από τη Λαμία και ένα από τον Άγιο Κωνσταντίνο πρέπει να πάνε σήμερα στην ιατροδικαστική της Λάρισας, γιατί της Λαμίας είναι κλειστή.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport εξοργισμένοι είναι και οι ιατροδικαστές των άλλων υπηρεσιών, οι οποίοι μέσα στο μεγάλο φόρτο εργασίας που έχουν, πρέπει να εξυπηρετήσουν και την υπηρεσία της Λαμίας, που και πάλι δεν λειτουργεί. Μάλιστα όταν κάποιοι από αυτούς έμαθαν το λόγο που δεν λειτουργεί, εξοργίστηκαν ακόμη περισσότερο.

Πηγή: newsbeast.gr

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ