Στην Πάτρα ο καθηγητής Νίκος Γραικός με αφορμή την κυκλοφορία του βιβλίου του “Ερωτήματα”

Μία συζήτηση με τον Βασίλη Λαδά με αφορμή την έκδοση του βιβλίου του με τίτλο: Ερωτήματα Μια ζωή γεμάτη ερωτηματικά και θαυμαστικά!

nikos graikos

Στην Πατρα θα βρίσκεται αύριο, Τρίτη 29 Ιουνίου ο καθηγητής Νίκοας Γραίκος για μία συζήτηση με τον Βασίλη Λαδά με αφορμή την έκδοση του βιβλίου του με τίτλο: Ερωτήματα – Μια ζωή γεμάτη ερωτηματικά και θαυμαστικά!

Την συζήτηση στις 19:30 στον πολυχώρο της Veso Mare θα συντονίσει η Λίλα Μιαούλη ενώ την βραδιά θα ντύσει μουσικά η Αμαλία Αντωνοπούλου.

Ο Νίκος Γραίκος είναι ένας άνθρωπος των γραμμάτων, των τεχνών αλλά και των κοινωνικών αγώνων, ζει από το 1984 στο Παρίσι όπου διδάσκει την ελληνική ως ξένη γλώσσα – έχει μάλιστα συμβεί να διδάξει παιδιά κι εγγόνια παλιών μαθητών του. Εργάστηκε για πολλά χρόνια στον σύλλογο «Φωνή-Γραφή» για τη διάδοση της ελληνικής γλώσσας και από πέρσι τον Οκτώβριο δραστηριοποιείται στον σύλλογο Ελληνογαλλική Συνέργεια.

Η εκδήλωση θα γίνει με αυστηρή τήρηση όλων των επιβεβλημένων μέτρων προφύλαξης FOTO EKDILOSI

Νίκος Γραικός (βιογραφικό):

Γεννήθηκε το 1960. Οργανωμένος στην ΚΝΕ από 16 χρονών. Ιδρυτής της ΟΒ ιδιωτικών σχολείων βορείων προαστίων. Πρόεδρος της μαθητικής κοινότητας του λυκείου. 1978-1984: Σπουδές στο Τμήμα Γαλλικών Σπουδών της Φιλοσοφικής στην Αθήνα. Εκλεγμένος στην Τμηματική Επιτροπή με έντονη συνδικαλιστική και πολιτιστική δραστηριότητα.
1984: Μεταπτυχιακές σπουδές στο Παρίσι με γαλλική υποτροφία.
Δραστήριο μέλος του Ελληνικού Φοιτητικού Συλλόγου. Εκλογή στο ΔΣ της Ελληνικής Κοινότητας. Υπεύθυνος της πολιτιστικής επιτροπής για δέκα χρόνια. Συμμετέχει ενεργά στην πάλη κατά της ακροδεξιάς που θέλησε να την διαλύσει κάνοντας 13 δίκες. 1989-1994: Διδάσκει ελληνικά στο Πανεπιστήμιο. Συνεχίζει τη συνδικαλιστική δράση.
Μέλος του Συνασπισμού, εθελοντής διερμηνέας για τις ελληνικές αντιπροσωπείες για πολλά χρόνια.
Ιδρυτικό μέλος του ΣΥΡΙΖΑ Παρισιού.
Ενεργό μέλος σε πολλές συλλογικότητες για την αλληλεγγύη στον ελληνικό λαό.
Ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου Φωνή-Γραφή για τη διάδοση των νέων ελληνικών στη Γαλλία. Συντονιστής και βασικός καθηγητής από το 1994. Οργάνωσε μεγάλο αριθμό συναυλιών και πολιτιστικών εκδηλώσεων, κυρίως για τη μετάφραση και έκδοση της ελληνικής λογοτεχνίας στη Γαλλία. Πρωτοστάτησε στην προσπάθεια διατήρησης των εδρών νεοελληνικών σπουδών στα γαλλικά πανεπιστήμια και ως μέλος του Δ.Σ. της επιστημονικής Εταιρείας Νεοελληνικών Σπουδών. Ιδρυτικό μέλος του Δικτύου φιλελληνικών και ελληνογαλλικών συλλόγων και για δύο θητείες μέλος του Δ.Σ.
Υποψήφιος στις Δημοτικές εκλογές στο Παρίσι με ενωτικό αριστερό ψηφοδέλτιο.
Μέλος του Κομμουνιστικού Κόμματος Γαλλίας.
Παντρεμένος με τον Φιλίπ Ρενιέ, που είναι δραστήριο μέλος σε πολλές κοινωνικές οργανώσεις, παλεύει για την αναγνώριση της διαφορετικότητας στην κατά κανόνα συντηρητική παροικία. Συμμετέχει σε οργανώσεις ασθενών.
Η πολιτιστική του δράση επεκτείνεται με εκθέσεις των σχεδίων του σε εναλλακτικούς χώρους στη Γαλλία αλλά και στην Ελλάδα. Διοργανώνει ως ηθοποιός θεατρικά αναλόγια με ελληνική λογοτεχνία σε θέατρα στο Παρίσι. Η συμμετοχή στις ευρωεκλογές εντάσσεται στη δράση του για την επανίδρυση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στον αντιφασιστικό αγώνα.

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

giorti vivliou
καικα μαντανικα 0001
kozias giwrgos
MISKO 2