Στην Πάτρα το μεγαλύτερο φοιτητικό συνέδριο της χρονιάς
Από 15 – 17 Απριλίου 2022, το 13ο Συνέδριο Φοιτητών Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, διασυνδέει πανεπιστήμια και αγορά εργασίας.
Η Πάτρα υποδέχεται φέτος το κορυφαίο φοιτητικό γεγονός στη χώρα μας, ενός μοναδικού θεσμού που επικεντρώνεται στη διασύνδεση του πανεπιστημίου με την αγορά εργασίας.
Πρόκειται για το 13ο Συνέδριο Φοιτητών Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (ΣΦΗΜΜΥ), το μεγαλύτερο φοιτητικό συνέδριο στην Ελλάδα, που συγκεντρώνει περισσότερους από 1.500 φοιτητές κάθε χρόνο.
Φέτος στους χώρους του Πανεπιστημίου Πατρών από την Παρασκευή 15 Απριλίου έως και την Κυριακή 17 Απριλίου, οι σύνεδροι – φοιτητές θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν και δια ζώσης, έπειτα από την διετία της πανδημίας.
Πάνω από 25 καταξιωμένοι ομιλητές παγκοσμίου φήμης, πλαισιώνουν το πρόγραμμα του 13ου ΣΦΗΜΜΥ, με πλήθος παράλληλων εκδηλώσεων, όπως workshops, διαγωνισμούς και τις δημοφιλείς παρουσιάσεις εταιρειών αιχμής. πρότζεκτ, Ο Μιχάλης Μπλέτσας από το ΜΙΤ, ο Γιώργος Γιαννάκης από το Πανεπιστήμιο της Minnesota, ο Αλέξης Παπαλεξόπουλος πρόεδρος και ιδρυτής της ECCO International Inc., ο Χρήστος Παπαδημητρίου από το Πανεπιστήμιο της Columbia, ο Κωνσταντίνος Λάσκαρης από την Tesla, ο Κυρίτσης Δημήτρης από το EPFL, η Μαρία Γκαμπράνη από το Zurich Research Laboratory, είναι ορισμένοι μόνο από τους ομιλητές που θα αναφερθούν στις τεχνολογικές εξελίξεις, τις ευκαιρίες στην αγορά εργασίας και φυσικά θα ανταλλάξουν ιδέες και σκέψεις με τους φοιτητές.
Με περιεχόμενο σε hard και soft skills από εταιρείες, φοιτητικές ομάδες, κ.α.,, περισσότερα από 10 workshops συναγωνίζονται σε ενδιαφέρον την παρουσίαση εργασιών και project για τις “πράσινες” τεχνολογίες, που υλοποίησαν ομάδες φοιτητών στο πλαίσιο του 6ου διαγωνισμού preΣΦΗΜΜΥ, καθώς στη διάρκεια του συνεδρίου θα αποκαλυφθούν οι νικητές του.
Ακόμα, κορυφαίες εταιρίες στην αιχμή της τεχνολογίας, θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τις δραστηριότητές τους, μέσα από το Career@sfhmmy, μια εκδήλωση κατά την οποία οι σύνεδροι έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν να συνομιλήσουν με τους ίδιους τους εκπροσώπους τους!
Πρόκειται για μια αξιοσημείωτη ευκαιρία δικτύωσης με τον κλάδο της τεχνολογίας, ο οποίος προσελκύει τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας πληθώρα τεχνολογικών κολοσσών, που δημιουργούν τα δικά τους επιχειρηματικά κέντρα, προσφέροντας θέσεις εργασίας σε αποφοίτους των ελληνικών πανεπιστημίων.
Μεταξύ των πολλών χορηγών του 13ου ΣΦΗΜΜΥ, που θα δώσουν ενεργά το παρών είναι και οι εταιρείες Accenture, ΑΔΜΗΕ, Oracle Academy, PwC, Schneider Electric, Deloitte, Agile Actors κ.ά.
Αναλυτικές πληροφορίες για το περιεχόμενο του συνεδρίου, τους ομιλητές και όλες τις δράσεις μας γενικότερα θα βρείτε στη συνέχεια, στο site μας καθώς και στα social media μας. Για να παρακολουθήσετε το ΣΦΗΜΜΥ 13 (είτε δια ζώσης είτε διαδικτυακά) αρκεί να κάνετε ΔΩΡΕΆΝ την εγγραφή σας στη σελίδα: https://sfhmmy.gr/
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
Γιατί δεν πρέπει να βάζεις ΠΟΤΕ μαχαίρι σε καρπούζι αν δεν κάνεις πρώτα αυτή την κίνηση
Δέκα χρόνια προόδου με ένα μοντέλο ΑΙ – η ανακάλυψη της Google DeepMind
«Κάθε Πέμπτη κύριε Γκρην»: Ένα ταξίδι ανθρωπιάς, αποδοχής και συγκίνησης – Ο σκηνοθέτης Κώστας Γάκης στο Patrapress
Τι σημαίνουν οι καφέ άκρες στα φυτά – Το λάθος με το πότισμα
Το GTA 6 αποκαλύπτεται και το Netflix το δείχνει πρώτο
Διανομή τροφής για αδέσποτα από τον Δήμο Πατρέων ΦΩΤΟ
«Φίλτρο» της ΑΑΔΕ στις τραπεζικές καταθέσεις: Πότε το χαρτζιλίκι και οι αναλήψεις θεωρούνται κρυφή δωρεά
Το «ντόνατ» της OpenAI: Όλα όσα ξέρουμε για την πρώτη της συσκευή με υπογραφή Jony Ive
