Στην πράξη το «σφυρί» παραλιών, συνάντηση ΣΚΕΑΝΑ με Κτηματική

Ο Π. Ασκούνης ενημέρωσε λεπτομερώς τους ανθρώπους της αγοράς. Θα πρέπει να τηρηθούν οι προβλεπόμενες αποστάσεις, χωρίς καμία παρέκκλιση

 

ΣΚΕΑΝΑ
Σε εξέλιξη βρίσκεται η εφαρμογή του νόμου που ψηφίστηκε πρόσφατα και αφορά στην παραχώρηση απλής χρήσης αιγιαλού και παραλίας.

Συγκεκριμένα, περισσότερες από 1.200 παραχωρήσεις τμημάτων έχουν τεθεί πανελλαδικά ή πρόκειται να τεθούν σε ηλεκτρονική δημοπρασία έως τις 31 Μαΐου στην ειδική ψηφιακή πλατφόρμα, ημερομηνία για την οποία πολλοί επιχειρηματίες διαμαρτύρονται καθώς θεωρούν ότι είναι «αργά» με τη θερινή περίοδο και τα 35άρια να είναι προ των πυλών.

Το υπουργείο Οικονομικών απάντησε πως η όποια καθυστέρηση οφείλεται στο ότι ο νόμος ψηφίστηκε λίγο πριν από το τέλος του έτους και χρειαζόταν χρόνος για να προσαρμοστούν όλοι. Τις επόμενες χρονιές η ολοκλήρωση της διαδικασίας θα γίνεται πολύ νωρίτερα, στο τέλος Μαρτίου.

Στην Αχαΐα, οι παραλιακές θέσεις που έχουν αποτυπωθεί στην ψηφιακή πλατφόρμα του υπουργείου Οικονομικών είναι γύρω στις 170. Πολλές από αυτές παραμένουν ελεύθερες, άλλες έχουν ήδη παραχωρηθεί από προηγούμενους διαγωνισμούς, ενώ σε αυτή τη φάση προς μίσθωση έχουν βγει πολύ λίγες και συγκεκριμένα 14.

ΣΚΕΑΝΑ

Ο προϊστάμενος της Κτηματικής Υπηρεσίας του Δημοσίου Παναγιώτη Κακούνης, είχε – προχθές – ενημερωτική συνάντηση με τη διοίκηση του Συλλόγου Καταστηματαρχών Εστίασης και Αναψυχής Αχαΐας και ήταν σαφής, τονίζοντας ότι από φέτος το καλοκαίρι τα πράγματα θα είναι πολύ πιο αυστηρά. Είπε στους επαγγελματίες της εστίασης ότι θα πρέπει να τηρηθούν οι προβλεπόμενες αποστάσεις, χωρίς καμία παρέκκλιση στις παραλίες. Ο καθένας θα πρέπει να καταλαμβάνει χώρο, για τον οποίο πληρώνει, και να υπάρχει ελεύθερος χώρος για τον πολίτη να κάνει ελεύθερα το μπάνιο του και πως όλες οι παραχωρήσεις θα διέπονται από φέτος από το ίδιο πλαίσιο ελέγχων και προστίμων που κυμαίνονται από 2.000 έως 60.000 ευρώ για παρεμπόδιση της ελεύθερης πρόσβασης του κοινού στη θάλασσα, τον αιγιαλό και την παραλία.

Ο πρόεδρος του ΣΚΕΑΝΑ Αχαΐας Τάσος Γιατράς δήλωσε στην «Πελοπόννησο» ότι ο σύλλογος διαχρονικά έχει μια άψογη συνεργασία με την Κτηματική Υπηρεσία και στο πλαίσιο αυτό, την Πέμπτη είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί με απόλυτη σαφήνεια για τα όσα θα ισχύσουν από φέτος από τον προϊστάμενο της Παναγιωτη Κακούνη και τους συνεργάτες του, τους οποίους και ευχαριστεί θερμά για τη  συνάντηση.

Σημειώνεται ότι, παράλληλα, υπάρχουν από προηγούμενα έτη χιλιάδες παραχωρήσεις που έχουν ενεργή σύμβαση και οι οποίες έχουν ήδη καταχωρισθεί στο ψηφιακό μητρώο συμβάσεων παραχώρησης απλής χρήσης αιγιαλού και παραλίας.

Ο πρόεδρος του ΣΚΕΑΝΑ Αιγιάλειας Γιάννης Σταθακόπουλος εξέφρασε την ανησυχία του στην «Π» ότι μπορεί να υπάρξουν αλληλοεπικαλύψεις και προβλήματα. Για τον λόγο αυτό, ο σύλλογος έχει καλέσει τα μέλη του σε ενημέρωση την ερχόμενη εβδομάδα.

Διαβάστε επίσης:

 

Σαφές μήνυμα Μητσοτάκη στα Σκόπια: «Απόλυτη συμμόρφωση της Β. Μακεδονίας στο θέμα του ονόματος»

Κοινωνικός Τουρισμός 2024-2025: Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις, ποια τα κριτήρια μοριοδότησης

Puff Daddy: Σκληρό βίντεο τον δείχνει να χτυπάει άσχημα την πρώην σύντροφό του σε διάδρομο ξενοδοχείου

Ξανά στις ράγες το τρενάκι του Πηλίου

Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News

pelop Google news bing news pelop whatsapp Pelop