Στήριξη από έναν γνήσιο φιλέλληνα

Στην Ελλάδα ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας των ΗΠΑ, γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ.

Στήριξη από έναν γνήσιο φιλέλληνα Από δεξιά Τζέρφι Πάιατ, Ρόμπερτ Μενέντεζ και Κυριάκος Μητσοτάκης

Περιφερειακά και διεθνή ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος, με έμφαση στις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή, την Ανατολική Μεσόγειο, τη Βόρεια Αφρική και τα Βαλκάνια, αλλά και τη Μέση Ανατολή, με επίκεντρο την κατάσταση το Αφγανιστάν, συζητήθηκαν κατά τη συνάντηση που είχαν χθες στο μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με τον πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, γερουσιαστή Ρόμπερτ Μενέντεζ.

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι υποδέχεται «έναν πολύ πολύ καλό φίλο της Ελλάδας», καθώς ο κ. Μενέντεζ έχει στηρίξει διαχρονικά Ελλάδα και Κύπρο, ενώ έχει καταδικάσει την τουρκική παραβατικότητα στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, και ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι «ανυπομονούμε πραγματικά για την ολοκλήρωση του Νόμου περί Αμυνας και Διακοινοβουλευτικής Εταιρικής Σχέσης ΗΠΑ – Ελλάδας 2021, ο οποίος πιστεύω ότι θα αποτελέσει νομοθεσία – ορόσημο που θα ενισχύσει περαιτέρω την πρόοδο που έχουμε κάνει στο επίπεδο των διμερών μας σχέσεων».

Ο Ρόμπερτ Μενέντεζ χαιρετά τον Ελληνα πρωθυπουργό στα Ελληνικά δείχνοντας και με αυτό τον τρόπο την ιδιαίτερη εκτίμηση και αγάπη του για την Ελλάδα. Στη δήλωση του έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο νόμο East Med Act που υπερψηφίστηκε τον Ιούνιο από την αμερικανική γερουσία, ύστερα από προσωπικό του αγώνα, και προβλέπει την αναβάθμιση της αμυντικής συνεργασίας Ελλάδας – Ηνωμένων Πολιτειών και τοποθετεί την τριμερή συνεργασία Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ στο επίκεντρο του στρατηγικού ενδιαφέροντος της Ουάσιγκτον. «Νομίζω πως η τελευταία φορά που συναντηθήκαμε ήταν στη διάρκεια της επίσκεψής σας στην Washington όταν σας έδωσα και ένα υπογεγραμμένο αντίγραφο του νόμου East Med Act. Η Ελλάδα αποτελεί κύριο παράγοντα αυτής της στρατηγικής συνεργασίας», τόνισε ο κ. Μενέντεζ.

Επίσης κατά τη συνάντηση διαπιστώθηκε το υψηλότατο επίπεδο των σχέσεων Αθήνας – Ουάσιγκτον, όπως επίσης και περί των ακόμα μεγαλύτερων δυνατοτήτων για συνεχή επέκταση και εμβάθυνσή τους.

Google News

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ